Učenici XVIII. gimnazije, zajedno s nastavnicom Anom Boban Lipić i socijalnom pedagoginjom Marijetom Parabić, posjetili su Hrvatsko katoličko sveučilište u okviru Dana otvorene nastave gimnazije u srijedu 17. 4. 2019. Asistentica Odjela za psihologiju Barbara Brdovčak organizirala je prigodan program za učenike kako bi se upoznali sa Sveučilištem te aktualnim temama iz područja psihologije i komunikologije.

U sklopu programa, asistent Odjela za psihologiju Mario Pandžić proveo je s učenicima kviz o zanimljivostima iz psihologije. Potom je asistentica Lana Batinić, također s Odjela za psihologiju, zajedno sa studenticom Odjela za psihologiju Filipom Ćavar provela radionicu o (ne)realističnim očekivanjima u romantičnim odnosa. Nakon tema iz područja psihologije, asistentica Odjela za komunikologiju Leali Osmančević upoznala je učenike s time kako prepoznati lažne informacije u medijima. Za kraj programa, studenti Odjela za psihologiju Klara Matić i Kristijan Žibrat pripremili su radionicu o asertivnosti.

Nadamo se da su učenici uživali u programu, naučili nešto novo, zanimljivo i korisno te ih pozivamo da nas posjete i tijekom narednih Dana otvorene nastave.