U petak 9. prosinca 2022. Medicinski fakultet Hrvatskog katoličkog sveučilišta posjetilo je Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru predvođeno dekanom prof. dr. sc. Iztokom Takačem.

Gosti su primili rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Dalibor Karlović, prodekanica za nastavu i studente doc. dr. sc. Elvira Lazić Mosler, prodekan za poslijediplomske studije i suradnju s nastavnim bazama izv. prof. dr. sc. Vjekoslav Peitl i nekoliko nastavnika s Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U ime Sveučilišta goste je pozdravio rektor Tanjić, istaknuvši svoje zadovoljstvo ovim posjetom, naglasivši kako je važna međunarodna suradnja  i međuinstitucionalna podrška.

U ime Medicinskog fakulteta obratio se dekan Karlović koji je predstavio ideju, različitosti curricula i dosadašnji razvoj Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a potom je prodekan Peitl predstavio strukturu studenata, nastavnika i njihove aktivnosti na nastavnom, znanstvenom i istraživačkom polju.

U ime Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru obratio se dekan prof. dr. sc. Iztok Takač koji je pozdravio ideju osnivanja Medicinskog fakulteta te poželio uspješan daljnji rad.

Gosti su potom obišli prostore Medicinskog fakulteta i razgledali Kampus Hrvatskog katoličkog sveučilišta.