Prof. dr. sc. Željko Tanjić boravio je u glavnom gradu Australije Canberri od subote 18.  do ponedjeljka 20. srpnja 2015. godine. 

Prvog dana svog boravka u Canberri rektor Tanjić se susreo s hrvatskim iseljenicima i u mnogim srdačnim razgovorima govorio o razvoju našeg Sveučilišta. Posjetio je također i Veleposlanstvo Republike Hrvatske koje su sagradili Hrvati Australije i darovali ga Republici Hrvatskoj. U Veleposlanstvu je rektora Tanjića dočekalo osoblje Veleposlanstva zajedno s veleposlanikovom suprugom gospođom Loretom Bertoša-Kušen te je upriličena zajednička večera. 

U nedjelju 19. srpnja 2015. rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić posjetio je Hrvatski katolički centar Canberara gdje ga je s okupljenim vjernicima dočekao fra Miroslav Jelić. Rektor Tanjić predvodio je dvije svete mise u crkvi sv. Augustina u Canberri. U koncelebraciji  su bili fra Miroslav Jelić, župnik HKC Canberra, i vlč. Zvonimir Gavranović, australski svećenik hrvatskih korijena, autor prve knjige o Stepincu na engleskom “In Search of Cardinal Stepinac”  izdanoj u Kršćanskoj sadašnjost.

Tijekom svete mise predstavljeno je Hrvatsko katoličko sveučilište, a nakon svete mise velečasni Zvonimir Gavranović je predstavio svoju knjigu „In Search of Cardinal Stepinac”. Okupljeni vjernici su tako mogli čuti od autora njegovu nakanu zašto je napisao knjigu na engleskom jeziku, a od rektora Tanjića koliko je Hrvatsko katoličko sveučilište, pod zaštitom blaženog kardinala Stepinca, važno za razvoj i dobrobit naše Domovine.

Tijekom  Svoj posjet Canberri rektor Tanjić je završio posjetom Australskom parlamentu.

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište