Blaženije je davati nego primati! (Dj 20, 35)

Studenti, profesori i djelatnici HKS-a i ove godine zajedno sudjeluju u božićnoj humanitarnoj akciji, koju smo nazvali,

Tvojih 25 kuna za Mali dom

Na prijedlog studentice Odjela za sociologiju Ane Brkić odlučeno je da ovogodišnju humanitarnu akciju organiziramo za sirotište Small Home u Keniji koje vodi fra Miro Babić i subraća.

Cilj akcije je skupiti što više novca jer je sirotište u velikim potrebama, o čemu svjedoči priloženi film.Sve detalje ove akcije predstavit će vam studentica Ana Brkić, Katarina Matić i AnaMarija Mandić sa sociologije tijekom ovog tjedna. Moći ćete ih pronaći i u Buksi i raspitati se o tome kako još možete sudjelovati i surađivati s Malim domom.

Kako sudjelovati?

 Djevojčica iz Malog doma koja osvaja svojim trepavicama, osmjehom i, naravno, narukvicama

Akcija traje do  ponedjeljka, 9. prosinca 2013. jer će 10. prosinca naša Ana javiti Malom domu u Africi koliko narukvica trebamo.Javite se u Studentsku službu i naručite svoju narukvicu i koju boju želite. Cijena narukvice je 25 kuna.
Ako želite, možete kupiti i više narukvica koje, osim što će biti lijep božićni poklon,  znak su vaše ljubavi i solidarnosti za potrebite. Ujedno tako širite glas o sirotištu i djeci koja žive u njemu.

Čar božićnog darivanja je i njegova tajnovitost, pa vam nećemo otkriti detalje ove božićne priče :) koja nije završila 10. prosinca. 

Rad Malog doma možete pratiti i putem facebooka ili na  blogu fra Mire. 

Film “Put dobrote” novinarke Anite Malenice u režiji Jakova Sedlara pogledajte na ovom linku.

Fotografije u našoj galeriji preuzete su s  facebook stranice Malog doma

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište