S Ukrajinskog katoličkog sveučilišta primili smo tužnu vijest da je u nedjelju 9. lipnja 2024. u Harkivu poginuo Ivan Paramonov, student s Ukrajinskog katoličkog sveučilišta  koji je u sklopu programa FUCE Scholarship Mobility Programme boravio na našem Sveučilištu kao student Sveučilišnog odjela za povijest u razdoblju od 19. listopada 2020. do 19. veljače 2021. Tijekom studija na našem Sveučilištu bavio se proučavanjem mirne reintegracije Podunavlja te se zanimao za djelovanje postkonfliktnih zajednica.

Kolege koji su ga poznavali opisali su ga kao iznimno vedru osobu, otvorenu za nova znanja i sklapanje novih prijateljstava te je bio veliki ljubitelj putovanja. Prema izvješću Ukrajinskog katoličkog sveučilišta organizirao je obrazovne kampove i projekte u Kijevu, radio u projektu „BUR” i s nevladinom organizacijom „Novi Donbas” u gradu Shchastya, gdje je provodio volonterske i kulturne inicijative. Bio je suosnivač nevladine organizacije „Shtuka“ koja pomaže na istoku Ukrajine. U ožujku 2024. stupio je u oružane snage i borio se u istočnoj Ukrajini.

Pokojnog Ivana preporučamo u molitve nebeskome Ocu, u nadi njegova zajedništva s Njim po milosti Uskrslog Gospodina Isusa, a njegovoj obitelji da daruje snagu i utjehu kršćanske nade. Studentima i nastavnicima Ukrajinskog katoličkog sveučilišta izražavamo kršćansku sućut.

Hrvatsko katoličko sveučilište