Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) i ove je godine dodijelila nagradu Mlada nada u četiri kategorije: seminar, završni i diplomski rad te komunikacijski plan. Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta bili su nominirani u dvije kategorije, a Tomislav Kučina odnio je pobjedu u kategoriji najboljeg komunikacijskog plana za rad “Pasareta – komunikacijska strategija” pod mentorstvom dr. sc. Krešimira Dabe.

Rad je nastao u sklopu kolegija „Strategije u odnosima s javnošću“ na prvoj godini diplomskog studija Komunikologije, smjer Znanstveno istraživanje medija i odnosi s javnošću, a ovo je već druga godina zaredom da nagrada ide u ruke studentu s HKS-a! Prošle su godine tu čast imali studenti Mateo Naglić, Katia Matijašević, Antonela Zora Rezo, Antonija Periša, Matea Vidulić i Tena Smoljan pod mentorstvom doc. dr. sc. Matilde Kolić Stanić za rad “Pričaj mi o5!”.

Dok se prošlogodišnja dodjela održala online, ove su se godine Mlade nade proglasile u sklopu studentske konferencije „Neki novi klinci“ u utorak 9 studenoga 2021. u dvorani Hrvatske udruge poslodavaca.

Posebnost ovogodišnjeg natjecanja bila je u rekordnom broju prijava, što je povisilo ljestvicu i za one najbolje te otežalo zadatak stručnom žiriju. Ono što je također obilježilo ovu godinu jest i to što su uz rad Tomislava Kučine u kategoriji komunikacijskog plana ili strategije sva tri rada bila s našeg Sveučilišta:

  • Zbor koji povezuje – strateški komunikacijski plan za oratorijski zbor Cantores sancti Marcikoji su izradili studenti/ice: Daniela Brnada, Marija Magdalena Buntak, Dora Dragičević, Klara Sara Ivanišević, Tena Pavičić, Damjan Peterlin pod mentorstvom doc. dr. sc. Matilde Kolić  Stanić u sklopu predmeta “Izrada strateškog komunikacijskog plana neprofitnih organizacija”;
  • Odgovorni i solidarni uz maskice Kamenskokoji su izradili studentice: Katja Bašić, Lucija Dorotić, Jelena Gubić, Dina Kelava, Dunja Nekić, Lea Markovinović pod mentorstvom doc. dr. sc. Matilde Kolić  Stanić u sklopu predmeta “Izrada strateškog komunikacijskog plana neprofitnih organizacija”.

Čestitamo kolegicama i kolegama na nominacijama i kolegi Kučini na sjajnom uspjehu!

Ostale dobitnike, kao i finaliste, možete pronaći na službenim stranicama HUOJ-a.