U subotu 4. srpnja 2015. zajednica Hrvatskog katoličkog sveučilišta svečanom Svetom misom zahvalila je Bogu za obilje primljenih darova u akademskoj godini 2014./2015. Svetu misu zahvalnicu predvodio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić u zajedništvu s dr. sc. Krunoslavom Novakom, dr. sc. Josipom Bošnjakovićem, mr. sc. Ivicom Musom i fra Kristijanom Kuharom. Pjevački zbor studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta prožeo je slavlje radosnim pjevanjem.

U svojoj propovijedi rektor Tanjić istaknuo je: „Drago mi je da smo se okupili kako bismo izrekli svoju zahvalu Bogu, osobnu i zajedničku. Siguran sam da, unatoč svih poteškoća i nevolja koje svatko od nas 

U subotu 4. srpnja 2015. zajednica Hrvatskog katoličkog sveučilišta svečanom Svetom misom zahvalila je Bogu za obilje primljenih darova u akademskoj godini 2014./2015. 

Svetu misu zahvalnicu predvodio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić u zajedništvu s dr. sc. Krunoslavom Novakom, dr. sc. Josipom Bošnjakovićem, mr. sc. Ivicom Musom i fra Kristijanom Kuharom. Pjevački zbor studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta prožeo je slavlje radosnim pjevanjem.

U svojoj propovijedi rektor Tanjić istaknuo je: „Drago mi je da smo se okupili kako bismo izrekli svoju zahvalu Bogu, osobnu i zajedničku. Siguran sam da, unatoč svih poteškoća i nevolja koje svatko od nas često doživi ili je doživio u protekloj akademskoj godini, u srcu ima razloga i mjesta za zahvaljivanje. Želio bih da svako od nas u ovoj svetoj misi, u susretu s Isusom, upravo to nađe. Zahvalnost je dar koji nam otkriva da ništa u životu ne možemo sami i da u susretu s drugima učimo i shvaćamo u čemu je prava biti naše slobode, autonomije, ali i u čemu je ljepota poziva na zajednički hod u izgradnji sveučilišne zajednice. Želio bih da zahvalna srca pogledamo na godinu koja je iza nas, na sve ono što smo stekli, naučili, dobili, što smo zajedno prošli. Nekad uz ljutnju, napetosti, poteškoće i nerazumijevanja, ali sam siguran da Bog ono što činimo uvijek vodi na dobro. Napredovali smo svi, vjerujem. Prošli smo reakreditaciju, opraštamo se od prve generacije studenta povijesti koji završavaju studij, dobili smo Studij komunikologije… Svi smo stekli nova iskustva, nova prijateljstva, nova znanja i sve je prožeto novošću koja će možda brzo proći, jer će nas zateći nešto novo. Volio bih da nešto ostane od toga. Da se to sabere, skupi i da bude ispunjeno onim trajnim i neprolaznim što se ugrađuje u naše živote i odnose, a to novo nam je uvijek iznova darovano u Isusu Kristu.“ Objašnjavajući odlomak Matejevog evanđelja i prispodobu vezanu uz Isusa kao novo vino i novu zakrpu, Rektor je rekao da je Isus je novost koju trebamo trajno u našim životima. „Sva naša iskustva Isus čini uvijek novima, svježima. Važno je da se Isusu uvijek ponovno vraćamo i da mu zahvaljujemo za ono što smo primili u ovoj godini. Na odmoru ne treba zaboraviti na susret s Isusom. Neka nas On vodi.“

Na kraju mise Rektor je zahvalio studentima i nastavnicima na međusobnom obogaćivanju i zajedničkom rastu uz zamolbu da u  trenucima odmora nađu vrijeme za molitvu i sabranost da kroz njih mogu vidjeti sve ono što su naučili i stekli, a što se pretvorilo u međusobni blagoslov.

Nakon svete mise uslijedila je nogometna utakmica nastavnika i studenata HKS-a,  druženje uz roštilj koji su svojim darovima omogućili gosp. Siniša Posavac, gosp. Miroslav Oškera i gosp. Nikica Mihić te tombolu za koju su nagrade osigurale izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost, Fokus Komunikacije d.o.o. i Verbum, Zagrebačka nadbiskupija, tvrtka Tovedo, Iskrina stvaraonica, Cafe bar Vito, Frizerski studio Opium, Hrvatski državni arhiv, Nacionalna sveučilišna biblioteka, Terme Tuhelj i turistička agencija Atlas. 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište