U petak 7. lipnja 2019. akademska zajednica Hrvatskog katoličkog sveučilišta svečanom svetom misom zahvalila je Bogu za obilje primljenih darova u akademskoj godini 2018./2019. Svetu misu u Sveučilišnoj kapeli predvodio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić u koncelebraciji sa sveučilišnim kapelanom vlč. Odilonom Singbom, doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom, izv. prof. dr. sc. Jerkom Valkovićem i dr. sc. Vladom Mikšićem.

Pjevački zbor studenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta uljepšao je slavlje radosnim pjevanjem.

U svojoj propovijedi rektor Tanjić istaknuo je:

„Dok molim za sve vas, molim za naše buduće studente već sada za one koji će se upisati na naše Sveučilište, molim za vas koji ste na pola puta bilo na drugoj, trećoj, četvrtoj, petoj godini i molim za one koji su završili studij ili ga završavaju da s ovom Isusovom pedagogijom pođu u život, da dopuste da ih ona vodi i nosi i da se ne boje toga da će ih i drugi opasivati i voditi nekim drugim putovima, ali da vjeruju da ih Gospodin vodi pravim putem i da u suradnji s Njim mogu naći taj pravi put. To je poziv za svakog od nas i u središtu našeg Sveučilišta, bez obzira na naše slabosti, nesavršene ljubavi, izdaje, bez obzira na to što nismo dorasli toj Božanskoj ljubavi stoji da nam Isus vjeruje i da nas opet iznova pita ne o onome što nismo napravili, što smo pogriješili i što je bilo loše, nego nas pita „Ljubiš li me?“ i želi nam pomoći da krenemo Njegovim putem, poziva nas da idemo za Njim. Evo, u tom duhu želim da danas svi zajedno zahvalimo Gospodinu za akademsku godinu koja je iza nas, za sve darove koje smo primili, da molimo jedni za druge, da molimo za naše živote. Želim vam blagoslovljen odmor i da se nakon ljeta ponovno susretnemo ispunjeni Kristovom ljubavlju.“

 

Na kraju mise Rektor je zahvalio studentima i nastavnicima na međusobnom obogaćivanju i zajedničkom rastu te ih pozvao na druženje u Kampusu Sveučilišta.

Nakon svete mise uslijedila je nogometna utakmica na nogometnom igralištu Osnovne škole: „Pavleka Miškine“ u kojoj su studenti svih Odjela igrali protiv profesora. Druženje se nastavilo uz roštilj koji je svojim darovima omogućio gospodin Nikica Mihić, gospodin Jurica Protić i Zagrebačka pivovara, a za dobru atmosferu pobrinuo se prof. dr. sc. Nenad Pokos.

 

Uskoro više fotografija.