Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu međunarodnom godinom medicinskih sestara i primalja s ciljem da naglasi njihov doprinos i važnost u zdravstvenom sustavu.

Svjetski dan zdravlja svake se godine obilježava uz određenu temu. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja sa sloganom PODRŠKA MEDICINSKIM SESTRAMA I PRIMALJAMA posvećena je osnaživanju uloge medicinskih sestara i primalja kao podsjetnik na važnost njihova rada u očuvanju svjetskog zdravlja. Svjetska zdravstvena organizacija na ovaj način želi odati počast medicinskim sestrama i primaljama koje svojim radom i velikim naporima pomažu u očuvanju i poboljšanju zdravlja. U ovim izazovnim vremenima borbe protiv pandemije COVID-19 sestre zajedno sa liječnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima čine prvu liniju obrane od virusa. Tako i naši studenti, svaki dan, pa i na današnji Svjetski dan zdravlja skrbe za bolesne. Rade to stručno, strpljivo i s puno ljubavi.

„Odjel za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta zajedno s Klubom studenata sestrinstva Nutrix imao je velike planove za obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja. Nažalost, život nam se promijenio uslijed pandemije, a time i naši planovi. Iako fizički udaljeni, nismo klonuli duhom. Svim studentima sestrinstva, profesorima, vanjskim suradnicima čestitamo Svjetski dan zdravlja u nadi da ćemo ga sljedeće godine obilježiti u prostorima našeg Sveučilišta.“- rekla je izv. prof. dr. sc. Marta Čivljak, pročelnica Odjela za sestrinstvo HKS-a.

Naši studenti iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ poslali su nam danas slike, što nas je posebno razveselilo. Hvala na slikama, a posebno hvala na svemu što čine.