Od 8. do 10 travnja Sveučilište Harvard i Katoličko sveučilište u Americi organizirali su virtualni simpozij pod nazivom “Faith and Flourishing: Strategies for Preventing and Healing Child Sexual Abuse” (Vjera i procvat: strategije za sprječavanje i liječenje seksualnog zlostavljanja djece).

Na simpoziju je predstavljen i prijedlog za obilježavanje Svjetskog dana ozdravljenja, pravde i prevencije seksualnog zlostavljana djece 8. travnja. Sudionici su dobili jedinstvenu priliku za interakciju sa znanstvenicima, stručnjacima za javno zdravstvo i zaštitu mentalnog zdravlja, stručnjacima za prevenciju zlostavljanja djece i poglavarima različitih vjerski tradicija radi razmjene iskustava, otkrivanja novih resursa i identificiranja strategija koje mogu primijeniti u sprječavanju seksualnog zlostavljanja djeteta i za identificiranje strategija ozdravljenja preživjelih od zlostavljanja u zajednici.

Kardinal Seán O’Malley, predsjednik Papinskog povjerenstva za zaštitu maloljetnika blagoslovio je početak  otvaranja Simpozija. Kardinal Blase Cupich, nadbiskup Chicaga imao je izlaganje o tome kako vjera i vjerski poglavari mogu pomoći u liječenju seksualnog zlostavljanja djece. Jedan od partnera simpozija je i Centar za zaštitu djece, Gregoriana, Rim, stoga je poziv bio upućen studentima i  suradnicima Centra a predsjednik Centra dr. sc. Hans Zollner je imao izlaganje o ulozi vjerskih zajednica u prevenciji seksualnog zlostavljanja djece. Među sudionicima je bila i mr.sc. Marina Šijaković, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.