U subotu, 26. siječnja mladi Krčke biskupije okupili su se u Cresu na tradicionalnom susretu Don Bosco. Geslo ovogodišnjeg susreta bilo je “Molim i postojim”, a okupio je 200-tinjak mladih s otoka Cresa, Krka, Raba i Malog Lošinja. Prigodan program vodio je vlč. Odilon Gbenoukpo Singbo, sveučilišni kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Susret je započeo pokorničkim bogoslužjem u župnoj crkvi Sv. Marije Velike. Govoreći o grijehu, važnosti svete ispovijedi te nekim čestim oblicima grijeha, vlč. Odilon svojim je riječima pripravio okupljene mlade za sakrament svete ispovijedi koji je uslijedio. Velik broj mladih iskoristio je ovu priliku kako bi se što bolje pripremili za svetu misu. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je mons. Ivica Petanjak, krčki biskup, u zajedništvu s mnogim svećenicima koji su pratili svoje mlade.

Nakon zajedničkog ručka, započeo je bogat poslijepodnevni program koji se održavao u obližnjoj OŠ Frane Petrića. Na početku programa mons. Petanjak blagoslovio je školu, njezine učenike, učitelje te ostale djelatnike, a zatim je riječ dobio vlč. Odilon. Predstavio je djelatnost Hrvatskog katoličkog sveučilišta te upoznao mlade s programima koje im ono nudi. Susretu je prisustvovao velik broj srednjoškolaca, stoga ih je vlč. Odilon pozvao da prilikom biranja fakulteta ne zaborave i na Hrvatsko katoličko sveučilište koje im ne nudi samo kvalitetan obrazovni sadržaj, već i studiranje u duhu katoličke vjere.

Potom je uslijedila kateheza na temu ovogodišnjeg susreta. Vlč. Odilon govorio je o biti molitve, mogućim oblicima molitve te mnogom poteškoćama s kojima se mladi suočavaju kada je riječ o molitvi. Na kraju kateheze, sudionici su na komadić papira mogli zapisati pitanja za vlč. Odilona, svoju molitvenu nakanu ili jednostavno podijeliti neka osobna iskustva molitve.

Program je nastavljen igrama i plesovima na školskom dvorištu, upravo u duhu onoga kako je don Bosco radio. Nakon veselog druženja u dvorištu, vlč. Odilon izdvojio je nekoliko papirića na kojima su mladi pisali svoja razmišljanja kako bi odgovorio na neka pitanja, a susret je završio molitvama koje su mladi zapisali. Uz mnoge riječi zahvale i izraza sreće i zadovoljstva, završen je još jedan Don Bosco, a mladi su se vratili svojim domovima bogati za jedno prekrasno iskustvo zajedništva i molitve.