U četvrtak 23. veljače 2018. održan je susret rektora i prorektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta s nastavnicima i voditeljima stručnih službi našeg Sveučilišta u povodu početka ljetnog semestra akademske godine 2017./2018.

Sve prisutne na početku sastanka pozdravio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić koji je zahvalio svim prisutnima na uspješno završenom zimskom semestru i na pripremama za novi semestar. Rektor je ovom prigodom predstavio nove kolege u nastavi i u administraciji i zaželio im dobrodošlicu u našu sveučilišnu zajednicu, istaknuvši da su oni obogaćenje te da se nada uspješnoj suradnji. Rektor Tanjić u svom je govoru naglasio važnost katoličkog identiteta za sve djelatnike zaposlene na Sveučilištu te najavio budući program cjeloživotnog obrazovanja obvezan za sve djelatnike Sveučilišta.

Uslijedilo je predavanje prof. dr. sc. Stjepana Kušara „Što znači „katoličko“ u imenu našeg sveučilišta? O identitetu, poslanju i vrijednostima“. Profesor Kušar naglasio je da identitet ustanove znači komunikativnu otvorenost koja je u upravno razmjernom odnosu s izgrađenom vrijednosnom samosviješću njezinih djelatnika kao onih koji tvore ustanovu. – Katolištvo je izraz i forma vjere svjesne svoje povijesti i otvorene dijalogu i prijeporu, prihvaćanju drugoga i plodnoj razmjeni s njime, kritičkom prihvaćanju novoga i samokritičkom ispravljanju jednostranosti i pogrešaka. – Katoličko sveučilište vidi svoju svrhu u krilu akademske zajednice i šireg društva u tome da svojom prisutnošću i zauzetim radom upozorava na bogomdano dostojanstvo čovjeka – subjekta znanosti – i na njegovu otvorenost prema transcendenciji (Bogu) u krilu znanstvene civilizacije našeg doba. Ono želi biti prostor sporazumijevanja i zajedništva različitih koji svoju različitost uzajamno poštuju i nastoje je shvatiti i živjeti kao bogatstvo cjeline.

Nastavno na izlaganja izvješće i upute za ljetni semestar 2017./2018. iznijeli su prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić, prorektor za znanost, prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje te izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, prorektorica za nastavu.

 

Susret nastavnika završen je prigodnim druženjem.