Studenti 3. godine preddiplomskog sveučilišnog studija Psihologija, generacija 2015.-2017., završetak nastave proslavili su prigodnim programom i druženjem. 

Studenti su svoje studiranje i život na Sveučilištu predstavili kao istraživački projekt koji je uspješno završio. U svom obraćanju prisutnim sveučilišnim nastavnicima, pročelnici doc. dr. sc. Ljiljani Pačić-Turk i rektoru Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željku Tanjiću zahvalili su na svesrdnoj potpori tijekom njihovog studiranja riječima:

“Rast i razvoj naše generacije nije bio lak zadatak. Bile su to tri godine isprepletene lijepim i manje lijepim trenutcima. Kao što se u narodu kaže „Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba“ tako su i nama ove tri godine bile jedne od do sada najljepših godina. Dolaskom na Sveučilište, cijeli ovaj put predstavljao nam je veliki izazov, ali i strah. Predmeti, nedostatak vremena te velike promjene nisu bile lak zadatak. Ono što nas je „tjeralo“ naprijed bila je naša želja i ljubav prema psihologiji. Održati motivaciju ponekada je bilo teško. Bili smo tu jedni za druge, ali i Vi ste bili tu za nas. Bez suradnje i Vaše susretljivosti sve bi bilo puno teže. Na sreću i na naše zadovoljstvo bilo je statistički značajno više lijepih stvari po kojima ćemo pamtiti ove tri godine nego onih manje lijepih.

Teško je uopće odabrati od kuda početi nabrajati. Od samog Sveučilišta koje je omogućilo otvaranje Laboratorija za psihologijska istraživanja, što nas čini posebnim i ponosnima pa do svakog pojedinog profesora koji je i jednom sitnicom značajno pomogao studentu. Željeli bismo Vam zahvaliti na tome što ste bili više nego profesori. Niste bili samo profesori koji znaju znanje, bili ste profesori koji znaju prenijeti znanje, a bez toga znanje koje imate ostaje samo vaše. Otvorenost i pristupačnost koju ste nam pružili naučila nas je da i međusobno budemo takvi, ali i da mi budemo takvi profesori ako nas karijera odvede u tom smjeru. Približavanjem svijeta rada praktičnim zadacima, gostima predavačima i vježbama omogućili ste nam da malo zavirimo u našu budućnost, da polako počinjemo odabirati naše posebno područje kojim se želimo baviti. Podrška i poticaji koje smo dobili baš od Vas ohrabrili su nas da krenemo rasti i izvan Sveučilišta. Da se priključimo raznim volontiranjima, predavanjima i radionicama. Kada se sjetimo naše prve godine, i kada se pogledamo sada vidimo veliki napredak. Formirali smo se kao osobe, ali i naučili jako puno.

Bilo je predmeta koji su nam bili manje dragi ili teški , ali sada shvaćamo da niti jedan predmet nije bio suvišan. Svaki je bio važan za jedan aspekt znanja, svaki predmet je značio korak bliže onome što nam je i cilj. Možda smo Vas ponekada razočarali, naljutili ili rastužili, ali znajte da to nije bilo namjerno te da Vas jako cijenimo. Primite isprike, za svako pričanje pod predavanjem, svako tipkanje na mobitel i ne baš lijepo obraćanje jer bismo to mogli prepisati varijablama kao što su umor, opterećenost i osobine ličnosti. Ono što bismo željeli čim prije zaboraviti jesu neki manje lijepi trenutci. Sva ona preopterećenja, kao što su periodi kada su baš svi kolokviji i seminari. To je vrijeme koje je značajno snažno i pozitivno povezano s nespavanjem, nervozom i manjkom socijalnih kontakata. Zato vam Hvala svima koji ste nam uvijek izašli u susret u tim periodima, od čega je najcjenjenija usluga bila pomicanje datuma kolokvija.
Izrazili bismo još naše želje za nastavak puta. Željeli bismo da ostanete ovakvi kakvi ste i bili u ove tri godine. Mi ćemo se potruditi još više pokazati našu zahvalnost. Željeli bismo da se nastava više poveže s Laboratorijem za psihologijska istraživanja te da se i održavaju razne radionice i predavanja na našem Sveučilištu i izvan nastavnog plana.
Sve u svemu uistinu smo zadovoljni, sretni i ponosni što imamo Vas za profesore. Sada s dovoljno skupljenih koraka možemo zakoračiti na novu stepenicu te s veseljem očekujemo diplomski studij i ponovno druženje s Vama i stjecanje novoga znanja.”

Pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk zahvalila je studentima na lijepo pripremljenom programu i lijepim rijčima te im je poželjela puno uspjeha na predstojećim ispitima te istaknula da se nada da će većina preddiplomaca nastaviti studij na diplomskom sveučilišnom studiju Psihologija upravo na našem Sveučilištu. 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište