U četvrtak 8. lipnja 2017. godine u dvorani „Blaženi Alojzije Stepinac“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu druga godina diplomskog sveučilišnog studija Povijest, generacija 2012.-2017., održala je svoj oproštajni susret. Povijesna generacija, kako su je od milja svi nazivali, sada i službeno odlazi u povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta i priprema se za život nakon studija.

Prigodnim programom koji su pripremili studenti i studentice usmjerenja Stari vijek i srednji vijek te Suvremena povijest uz prisutnost njihove prve pročelnice Odjela, a sada prorektorice za nastavu, izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, pročelnika Odjela za povijest doc. dr. sc. Ivana Majnarića, prorektora za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordana Črpića, profesora s Odjela svi okupljeni su se uz pomoć vrlo maštovitog filma prisjetili svojih početaka i prvih studentskih dana provedenih na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

„Pozdravljam sve vas prisutne i želim vas podsjetiti na sam početak koji nije bio lagan ni nama profesorima niti vama studentima, ali sada kad vidim puno dvoranu vas, mladih ljudi, sretan sam što smo došli do kraja ovog druženja i početka jednog novog poglavlja u vašem životu.“ – rekao je pročelnik Odjela za povijest doc. dr. sc. Ivan Majnarić.

U kratkom govoru obratila se i prorektorica za nastavu Hrvatskog katoličkog sveučilišta izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, izrazivši osobito zadovoljstvo vrlo uspješnom generacijom povjesničara.

Studentica Veronika Novoselac kao najbolja studentica generacije u ime studenata izrazila je zahvalnost profesorima: „Hvala Vam na upornosti i strpljivosti, ali i vjeri. Obogaćivali ste nas svojim iskustvima i znanjima dok smo istraživanjima proširivali i stvarali nova. Hvala za svaki trenutak ljudskosti i razumijevanja, susretljivosti i neizmjernoj toplini. Hvala što ste bili iznimno strpljivi sugovornici istinski prijatelji u trenutcima naših kolebanja i rješavanja problema.“

„Kroz ovih pet godina stekla sam dojam da smo, iako karakterom i stavom različiti, ustvari jednaki. Sve nas veže ljubav i svojevrsna nostalgija prema onim vremenima u kojima nikada nismo živjeli, a htjeli bismo. Svi smo negdje čuli neku priču iz prošlosti koja nas je namamila, privukla svojim određenim „slatkim čarom“, šarmom, znatiželjom ili bilo kojim drugim razlogom i željeli smo što je moguće više znati o toj priči.“ – rekla je studentica Martina Hukavec koja je dobila nagradu kao jedna od najboljih studentica generacije.

„Meni će ovo vrijeme provedeno na HKS-u ostati u lijepom sjećanju i za to Vam zahvaljujem, prvo vama drage kolegice i kolege, a onda i Vama dragi profesori. Ne bih htio nikoga posebno izdvajati jer ste svi podjednako zaduženi i svi ćete nam ostati u lijepom sjećanju. Hvala Vam što ste nam omogućili da budemo ovdje gdje smo danas.“ – rekao je student Marko Mikulec, predstavnik godine.

Nakon prigodnog programa uslijedilo je zajedničko fotografiranje i druženje.

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište