U četvrtak, 18. veljače 2021. održan je susret sa stalnim zaposlenicima Hrvatskog katoličkog sveučilišta posredstvom platforme MS Teams.

Susret je započeo zajedničkom molitvom koju je predvodio sveučilišni kapelan vlč. Odilon Singbo. Sveučilišni kapelan svoj je nagovor temeljio na jučerašnjem Evanđelju po Mateju u kojem se ističe skrovitost u radu, ali i u životu: “Ti naprotiv, kad postiš, pomaži glavu i umij lice da ne zapaze ljudi kako postiš, nego Otac tvoj, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.”

Rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić u svom je izvješću izvijestio zaposlenike o novim zapošljavanjima, napredovanjima u znanstveno-nastavnim zvanjima, aktivnostima tijekom zimskog semestra u akademskoj godini 2020./2021. i najavio buduće planove Sveučilišta.

Doc. dr. sc. Josip Bošnjaković s Odjela za psihologiju predstavio je Centar za promicanje dobrobiti ranjivih osoba koji počinje s radom 1. ožujka 2021. godine. Centar je svojevrsna podružnica Centra za zaštitu djece Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu. Ciljevi rada Centra su promocija dobrobiti i zaštite djece, mladih i odraslih, informiranje i educiranje o dobrobiti i zaštiti, suradnja s drugim sličnim centrima u Rimu, Zagrebu i svijetu, znanstveno-istraživačko-edukativni rad, uključiti djelatnike HKS-a i studenata u rad Centra i drugo. Centar će voditi magistra Marina Šijaković, a njezini suradnici bit će magistra psihologije Jelena Zadro, program manager Centra, i diplomirani teolog Damjan Kovač u administraciji. Centar je osnovan uz novčanu podršku Katoličke organizacije Die Sternsinger – Kindermissionswerk iz Njemačke koji su ove godine proslavili 175. godišnjicu postojanja. Docent Bošnjaković je zahvalio osobito dr. Franzu Marcusu, članu Odbora Die Sternsingera, na podršci u osnivanju centra i financijskoj podršci. 

 

Susret je završio predavanjem “Keeping and transgressing boundaries in relationships in an institutional context” koje je održao prof. dr. sc. Hans Zollner, SJ, redoviti profesor u trajnom zvanju na Institutu za psihologiju Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu i predsjednik Centra za zaštitu djece Papinskog sveučilišta Gregoriana u Rimu.