U srijedu, 27. siječnja 2021. godine rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić i pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Ljiljana Pačić-Turk susreli su se sa studenticama druge godine diplomskog sveučilišnog studija Psihologija Larissom i Dorom Kalaus, brončanim hrvatskim rukometašicama.

U srdačnom razgovoru Rektor je čestitao našim studenticama na osvojenom trećem mjestu na Europskom rukometnom prvenstvu u Danskoj.

„Vi ste pravi primjer kako je moguće povezati akademsku i rukometnu karijeru i biti izvrstan na oba polja. Izuzetno smo ponosni na vaš uspjeh. Navijali smo za vas od početka prvenstva, ali i tijekom studija pratili smo vaš studij i napredak. Na kraju ste svog akademskog puta na našem Sveučilištu, radujemo se obranama vaših magistarskih radova i zasigurno ćemo vas pratiti na vašem životnom putu nakon diplome.“ – istaknuo je rektor Tanjić.

Sestre Kalaus zahvalile su Rektoru na podršci koju imaju i koju su imale tijekom studija: „Da nismo imali status vrhunskog sportaša na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, fleksibilnost za prisustvovanje predavanjima, seminarima i vježbama, mi ne bismo bile na natjecanju u Danskoj. Zahvalne smo za humanost i podršku koju nam je pokazala akademska zajednica HKS-a.“

Susretu je prisustvovao predsjednik Studentskog zbora Hrvoje Barić.