Studenti Odjela za povijest i Odjela za sociologiju u nedjelju 10. travnja 2022. započeli su svoje dugo iščekivano studijsko putovanje u Dubrovniku.
Nakon dolaska u Dubrovnik studente i profesore Hrvatskog katoličkog sveučilišta primio je novoimenovani dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, nakon čega su sudjelovali u euharistijskom slavlju u katedrali Gospe Velike. 

Ponedjeljak su studenti proveli kao gosti Sveučilišta u Dubrovniku gdje je izv. prof. dr. sc. Tomislav Anić održao predavanje: “Sudski procesi protiv nadbiskupa Stepinca: mediji i propaganda jugoslavenskog komunističkog režima”. Predavanju su uz biskupa Glasnovića prisustvovali i rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum kao i studenti i profesori Sveučilišta u Dubrovniku. 

Nakon sadržajnog i dokumentima upotpunjenog predavanja studenti su se zaputili u park Gradac gdje je predavanje “Govori svak˙ da je vještica” održala dubrovačka studentica Marija Milković. Nakon uzbudljivih i intrigantnih priča o dubrovačkim vješticama, morama i vilenicama, studenti su se dubrovačkom žičarom uputili na brdo Srđ gdje su se u Muzeju Domovinskog rata prisjetili herojske obrane Grada.