Nastavnici s različitih odjela Hrvatskog katoličkog sveučilišta od 9. do 13. siječnja 2023. posjetili su Bruxellesu, Europskom i Belgijskom parlamentu. Posjetili su i Kuću europske povijesti. Sudjelovali su na konferenciji „Sustainable rural communities → sustainable demographic future of Europe“ kojom je obilježen dan engleskog pisca i filozofa Gilberta Keitha Chestertona.

Konferenciju i studijski posjet organizirao je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić. Konferencija je organizirana unutar intergrupe za demografske izazove, ravnotežu privatnog i poslovnog života te tranziciju mladih, zajedno s političkom grupacijom Europskih konzervativaca i reformista u EP-u. Posebno je zanimljiv bio sastanak s predstavnikom Odbora Europskog parlamenta i bivšim poljskim ministrom obrazovanja – Ryszardom Legutkom. Sudjelovali su i u raspravi o europskim vrijednostima u organizaciji ADF International. Nastavnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta su se u Europskom parlamentu susreli i s ostalim hrvatskim zastupnicima. Pozivu su se odazvali Valter Flego, Karlo Ressler, Tomislav Sokol i Željana Zovko.

Tom je prilikom dr. sc. Kristijan Sedak, poslijedoktorand Odjela za komunikologiju, razgovarao s domaćinom ovih susreta, Ladislavom Ilčićem o nekoliko aktualnih europskih i katoličkih tema. Snimka je dostupna na YouTubeu.