Studentice i studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta, uz podršku Volonterske skupine, od 17. do 20. listopada 2019. sudjelovali su na međunarodnom volonterskom projektu „72 sata bez  kompromisa“. Na projektu, koji je ujedno i najveći volonterski projekt u Hrvatskoj, sudjelovalo je oko četrdeset studentica i studenata s Odjela za psihologiju, sociologiju, komunikologiju te sestrinstvo i to na šest volonterskih akcija.

U Zagrebu je projekt otvoren u četvrtak 17. listopada večernjim misnim slavljem u Bazilici Srca Isusova. Nakon misnog slavlja i kratkog euharistijskog klanjanja uslijedilo je upoznavanje voditelja akcija i volontera te podjela majica.

U petak, prvog dana volonterskih akcija, naše studentice s Odjela za sociologiju, psihologiju i komunikologiju volontirale su u zakladi „Zajednički put“ gdje su poučavale starije osobe kako koristiti pametne telefone. Uz poučavanje, bilo je vremena i za razgovor, druženje i susret generacija. Istoga su dana naše studentice i studenti s Odjela za komunikologiju i psihologiju, zajedno s drugim volonterima, posjetili Dnevni centar Stančić za djecu s teškoćama i odrasle osobe s invaliditetom u Sesvetama gdje su zajedno s četrnaest korisnika Centra sudjelovali u kreativnim radionicama. Naše studentice i studenti s Odjela za psihologiju i sestrinstvo u sklopu svoje volonterske akcije izrađivali su didaktičke igračke i pomagala od različitih materijala za korisnike Centra za autizam u Zagrebu.

U subotu, drugog dana volonterskih akcija, naše studentice s Odjela za psihologiju i komunikologiju zajedno s drugim volonterkama družile su se s djecom iz Dječjeg doma „Laduč“ u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Istoga su dana naše studentice i studenti s Odjela za psihologiju i sociologiju u sklopu svoje akcije zamatali poklone i pisali pisma zahvale u prostorijama Studentskog katoličkog centra za zaposlenike ustanova u kojima su se odvijale akcije. Nakon toga su u timovima krenuli na teren i osobno odnijeli te male znakove pažnje u ustanove koje su sudjelovale u projektu. Naše studentice s Odjela za komunikologiju i psihologiju zajedno s drugim volonterima svoju su volontersku akciju započeli okupljanjem na Kamenitim vratima. Tamo su zajedno s osobama s poteškoćama u razvoju iz zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“ molili krunicu te pjevali uz pratnju gitare.  Susret su nastavili kod franjevaca u samostanu na Kaptolu gdje su se kroz rad u grupi, druženje, pjesmu i ples bolje upoznali.

U subotu je u večernjim satima organizirana zabava za volontere u prostorima Studentskog katoličkog centra Palma, a u nedjelju 20. listopada projekt je završio misnim slavljem u zagrebačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava.