U srijedu, 26. siječnja 2022. studenti druge godine sveučilišnog diplomskog studija sociologije Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovali su u studentskoj debati o državnom proračunu. Naime, kao što znamo, izglasavanje državnog proračuna u Hrvatskom saboru jedan je od najvažnijih financijskih događaja koji je značajno popraćen i od strane medija. U sklopu kolegija Osnove proračuna studenti su stekli teoretska i praktična znanja o postupku donošenja državnog proračuna, a zatim su ta znanja na ovoj studentskoj radionici praktično i primijenili. 

Studentska debata je bila osmišljena kao stvarna situacija u kojoj su se studenti našli u situaciji raznih aktera na političkoj sceni. Jedna grupa studenata je imala ulogu ministara, dok je druga grupa studenata zastupala interese članova interesnih skupina, saborskih zastupnika i općenito članova zainteresirane javnosti. Kroz dinamičnu raspravu i otvaranje niza aktualnih tema o kojima se ionako svakodnevno raspravlja u medijskom prostoru, studenti su se iskazali u argumentiranoj raspravi i prezentiranju svojih stajališta. Budući da se radi o studentima završne godine diplomskog studija „Upravljanje i javne politike“, od studenata se i očekuje da kvalitetno izražavaju svoje kritičke stavove i da budu spremni uskoro odgovarajuće preuzeti društvenu odgovornost. 

Nakon kvalitetne rasprave, najboljima u prezentaciji svojih stavova i programa iskazali su se: Dominik Rossmanith u ulozi ministra zdravstva, Josipa Šaša Bator u ulozi ministrice turizma i sporta i Mila Skoko u ulozi ministrice znanosti i obrazovanja. 

Svim studentima, sudionicima ove rasprave, čestitamo na kvalitetnom doprinosu u izvedbi ove debate i želimo puno uspjeha u dovršetku studija.