Studenti poslijediplomskih studija i profesori Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovali su od 13. do 17. lipnja 2022. na intenzivnom kombiniranom programu (Blended Intensive Program) pod nazivom  Academic Skills in Publishing and Project Preparation – Experiences from Central Europe.

Program se izvodio na Katoličkom sveučilištu u Ružomberoku u Slovačkoj. Riječ je o novom projektu Erasmus+ programa koji je realiziran suradnjom Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Katoličkog sveučilišta Ivana Pavla II. u Lublinu, Poljska te Katoličkog sveučilišta u Ružomberoku, Slovačka. Program je otvorila prof. dr. sc. Mária Kozová, prorektorica za znanost i međunarodne odnose Katoličkog sveučilišta u Ružomberoku, a voditelj programa doc. dr. sc. Eugen Zeleňák, prodekan za međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta, studente je upoznao s inovativnim i suvremenim načinima stjecanja znanja koje će usvojiti tijekom programa.

Program je bio namijenjen studentima poslijediplomskih studija s ciljem stjecanja naprednih vještina potrebnim za kvalitetna i moderna znanstvena istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima. Brojna predavanja i niz vježbi održali su nastavnici sa spomenutih triju sveučilišta.

Od nastavnika sa Hrvatskog katoličkog sveučilišta sudjelovali su izv. prof. dr. sc. Hrvoje Kekez sa Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta te izv. prof. dr. sc. Luka Šešo sa Odjela za sociologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Sudjelovali su na okruglim stolovima o objavljivanju znanstvenih radova i prijavi, tj. provedbi znanstvenih projekata. On-line predavanjem radu programa pridružio se i doc. dr. sc. Anto Čartolovni s Katedre za teologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta pri čemu je predstavio rad projekta „Laboratorij za etiku digitalnih tehnologija u zdravstvu (Digit-HeaL)“ koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost. Nakon petodnevnog programa održanog na sveučilištu u Ružomberoku polaznici će imati još dvije on-line radionice po povratku.

Program su pohađali studenti poslijediplomskih doktorskih studija Hrvatskog katoličkog sveučilišta Nika Đuho, Anamarija Malešević, Matea Škomrlj, Karla Žagi, Marija Žagmeštar s Odjela za sociologiju te Matea Jurić i Filip Hren s Odjela za povijest.