Studenti druge godine diplomskog studija Interkulturalna komunikacija i novinarstvo posjetili su u utorak 10. prosinca Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije i Hrvatsku katoličku mrežu. Posjet je organizirala dr. sc. Suzana Vrhovski Peran u okviru nastave iz svojih predmeta Izvješćivanje o vjerskim temama i Integrirana medijska redakcija

Studente je dočekao i pozdravio glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić koji je iz svog dugogodišnjeg radnog iskustva izdvojio primjere kriznog komuniciranja i suradnje Crkve s medijima. Potom je uslijedio susret sa Sinišom Kovačićem, glavnim urednikom Hrvatske katoličke mreže i novinarkom Marijom Pandžić. Oni su progovorili o izazovima s kojima se svakodnevno susreću u stvaranju medijskih sadržaja za Hrvatski katolički radio, Informativnu katoličku agenciju i portal Hrvatske katoličke mrežu te o ozračju koje vlada u njihovoj redakciji. 

 

Studenti su za kraj obišli prostore redakcije, studija i režije u kojima su njihovi kolege obavljali stručnu praksu prošle akademske godine, ali u kojima i sada neki od njih stječu prva ozbiljnija novinarska iskustva.