U Šibeniku se od 20. lipnja do 4. srpnja 2020. održava 60. Međunarodni dječji festival. Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku ove je godine prvi  put sklopilo dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem (HKS) čiji su studenti sudjelovali u organizaciji ovog značajnog međunarodnog festivala za Hrvatsku na čelu s mentorom i voditeljem Kristijanom Sedakom, asistentom  na Odjelu za komunikologiju.   

Proteklih tjedan dana studenti Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta, volontirajući na Festivalu, uspješno su se prilagodili novom okruženju i započeli s nezaboravnim iskustvom stjecanja korisnih praktičnih znanja koje su u teoriji naučili na Sveučilištu.

Tijekom snimanja radionica, vođenja intervjua, fotografiranja predstava, pisanja priopćenja i dopisa, izradu vizuala i vođenja sedam društvenih mreža izbrusili su svoje vještine korištenjem web alata i tehničke opreme te tako napravili svoje prve korake u profesionalnom razvoju.

Suradnja Hrvatskog katoličkog sveučilišta s Hrvatskim narodnim kazalištem u Šibeniku dala im je priliku i proširila im je vidike u kojima se svatko od njih usmjerio prema već postojećim afinitetima.