U organizaciji Kluba studenata komunikologije “PRotagonisti” 50-ak studenata komunikologije sa sve četiri studijske godine sudjelovalo je na Danima komunikacija u Rovinju 28.-31. ožujka 2019.

Ovogodišnji Dani komunikacija okupili su veliki broj predavača koji su svoja znanja, iskustva i nadahnjujuće uvide s područja kominikacija, marketinga i tehnologija podjelili s  okupljenima. Studenti su kroz predavanja, razgovore i radionice imali prilike proširiti svoja znanja i doznati najnovije trendove u kominikaciji. Tematizirali su se pojmovi kao što su: umjetna inteligencija, privatnost na internetu, kreativnost, tehnološke inovacije, brendiranje sadržaja, storytelling i personalizacija tržišne komunikacije.  

Uz domaće komunikacijske stručnjake koji svojim postignućima Hrvatsku stavljaju na kartu svijeta i čine ju prepoznatljivom, na festivalu su sudjelovali globalni lideri iz raznih dijelova svijeta: od SAD-a preko Europe do Azije. Neka od najpoznatijih imena ove godine bila su: Sir Martin Sorrell, osnivač multinacionalnog marketinškog giganta, tvrtke WPP i jedna od najutjecajnijih osoba na svijetu; osvajač nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu Matt Biespiel, “digitalni evanđelist” Yousef Tuqan Tuqan te “etički haker” Ralph Echemendia. Upravo ovi izlagači koji ne prate trendove, nego ih stvaraju, učinili su Rovinj na tri dana centrom komunikacijske industrije.

 

 

Vijest napisao: Robert Rogina