Koliko im stipendije Stipendijskog fonda “Marko Franović” i Hrvatskog katoličkog sveučilišta znače za život, rad i daljnje studiranje, u nekoliko rečenica rekli su nam naši stipendisti za akademsku godinu 2019./2020.

Dora Kalaus

Ova stipendija u meni budi nadu da će se unatoč nedaćama koje postoje u našoj zemlji, i u budućnosti cijeniti trud i rad te će na kraju dana oni biti i nagrađeni. Stoga,  Još Vam se jednom od srca zahvaljujem i nadam se da će ova stipendija biti poticaj kako meni, tako i drugima oko mene u ovoj našoj maloj sveučilišnoj zajednici na daljni trud i rad jer se pokazalo da se na Hrvatskom katoličkom sveučilištu trud i rad zaista cijeni.

Helena Grubačević

Sretna sam što sam upisala psihologiju na HKS-u te mislim da bolje nisam mogla izabrati. Fakultet je vrlo kvalitetno osmišljen te potiče izvrsnost kod studenata.  Zahvaljujem se na stipendiji koja će mi uvelike olakšati studiranje, ali isto tako će mi pomoći pri ostvarenju nekih mojih ciljeva te služiti kao poticaj za daljnji rad i trud.

Helena Vuković

Ova stipendija mi puno znači jer mi pokazuje da se naporan rad i trud isplati, ali da se i cijeni. Stipendija će mi pomoći u lakšem financiranju natjecanja, sportske opreme, prehrane i vitaminizacije koje su vrlo bitni za razvoj sportaša. Mentalna priprema mi je puno pomogla u sportskoj karijeri te sam vidljivo napredovala. Zbog promijena koje sam vidjela na sebi odlučila sam da i ja želim pomagati drugim sportašima u unaprjeđivanju njihovih karijera. Tako se i stvorila želja da upišem studij psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Jakov Blagojević
 
Dolazim iz Osijeka gdje sam maturirao u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji te trenutno živim u studentskome domu. Sredstva koja ste mi preko Hrvatskog katoličkog sveučilišta dodijelili uložit ću, osim u svoje svakodnevne potrebe obrazovanja, u različite vrste daljnjeg doškolovanja i širenja profesionalnih i intelektualnih vidika. Kao student sam aktivan u različitim organizacijama i projektnim suradnjama, od kojih bih osobito istaknuo svoje predsjedanje Klubom studenata povijesti Hrvatskog katoličkog sveučilišta „Homo volans“ u drugom mandatu.
 
Magdalena Bilkić
 
Još s 10 godina željela sam biti sportska novinarka, a studiji na HKS-u samo je to i potvrdio. Drago mi je i zahvalna sam jer ste i Vi postali dio mog života na putu do uspjeha. Ovo je prva godina da primam stipendiju i sigurna sam da će ona uvelike olakšati moje daljnje studiranje. Ova stipendija za mene predstavlja puno više od financijske pomoći. Ona je i meni, kao i mojim kolegama, potvrda i priznanje našem trudu i zalaganju te velika motivacija da hrabro koračamo prema našim ciljevima.
 
Lara Fiolić
 
Dobivena stipendija znači mi mnogo. Prvenstveno je ona pokazatelj svog rada i truda koji je uložen u stjecanje znanja svih proteklih godina. Uz vlastito zadovoljstvo, ona je jedna od najvećih nagrada koja je uslijedila iz entuzijazma koji gajim prema učenju i području koje studiram. Zahvalna sam što imam priliku dobiti ovakvo priznanje.
 
Larissa Kalaus
 
Dobivanje stipendije predstavlja potvrdu mog rada tijekom studija psihologije i istovremeno aktivnog bavljenja rukometom u rukometnom klubu Lokomotiva, ali i hrvatskoj seniorskoj rukometnoj reprezentaciji.  Studij na HKS-u me naučio koliko se naporan rad i trud isplati, koliko je važno tražiti pomoć kad ti je potrebna, te koliko je dobar osjećaj davati drugima u situacijama kad možeš. Još jednom, hvala Vam od srca na dodijeljenoj stipendiji!
 
Lucija Dorotić
 
Smatram svoj studij jako važnim i trudim se upiti što više znanja u svome obrazovanju. Jako me zanima medijska pismenost i nadam se da ću po završetku studija raditi u tim vodama. Kako bih to ostvarila uvelike mi pomaže stipendija koju mi dodjeljuje Hrvatsko katoličko sveučilište, jer mi omogućava bezbrižno usmjerenje na učenje i stjecanje stručne prakse.
 
Madlen Lipić
 
Sada na 3. godini sa sigurnošću mogu reći kako znam da sam na dobrom putu i kako je upravo ovo pravo sveučilište i pravi smjer za mene. Vjerujem da svi studenti HKS-a mogu osjetiti zajedništvo i povezanost. To je ono što nas ističe od svih visokoobrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj, a i šire. U ovom ubrzanom svijetu lijepo je na trenutak vidjeti i osjetiti se cijenjenim. Upravo mi je to pružila ova stipendija. Drago mi je da svojim trudom i zalaganjem mogu pomoću u razvoju i promociji Sveučilišta
 
Magdalena Magdić
 
Poštovani gospodine Franoviću, hvala Vam što niste zaboravili na svoju Domovinu. Hvala Vam što ulažete u mlade ljude kojima pomažete tijekom njihova studija kako bi se što kvalitetnije mogli posvetiti usvajanju novih znanja kojima će kasnije nastojati mijenjati naše društvo i izgrađivati ga u svjetlu dobra, istine i naše vjere. Želim Vam svako dobro u Vašem daljnjem životu i radu!
 
Matea Valešić

Neizmjerna mi je čast biti dijelom ovog programa stipendiranja studenata jer osim nagrade za dosadašnji trud, imam još veći motiv za učenje i ostvarenje izvrsnoga uspjeha koji je prepoznat na Sveučilištu. Ovim Vam putem želim zahvaliti jer razumijete potrebe studenata i želite prepoznati njihov trud te ih za njega nagraditi. Ovo za mene ne predstavlja samo financijsko rasterećenje koje mi u prvom rede neizmjerno znači, već i veliku nagradu i pohvalu za moj rad! Hvala Vam!

Nikolina Peršić

Želja mi je završiti studij i ostvariti uspješnu karijeru, a uz stipendiju to će mi biti olakšano jer se neću fokusirati toliko na pronalazak studentskih poslova kako bi pokrila troškove studiranja i time ću imati više vremena za sam studij. Smatram ovu stipendiju daljnjim motivacijskim faktorom za rad i trud u životu i da se sva ulaganja u sebe isplate.

Terezija Buljan

Kao studentica psihologije, aktivan sam član studentskog pjevačkog zbora i član kluba psihologije Hexis te nastojim biti uključena u rad sveučilišta, posebice odjela psihologije, kroz radionice, izlaganja i volontiranja na događajima koja organizira sveučilište. Budući da sam upisala ovaj studij prvenstveno sa željom pomaganja drugima, nastojim znanja i vještine stečene na fakultetu primijeniti i izvan njega. Želim zahvaliti svome sveučilištu i gospodinu Franoviću što su prepoznali moj rad i dali mu ne samo potvrdu, nego i  podršku kroz ovu stipendiju za izvrsnost.

Veronika Novosealac

Neizmjerno mi je drago te sam počašćena i zahvalna što ću, zahvaljujući Vašoj velikodušnosti, u akademskoj godini 2019./2020. biti sveučilišna stipendistica Vašega fonda. Hvala Vam što mislite na nas mlade te što nesebično ulažete u naše obrazovanje i budućnost.

Vinko Živić 

Još jednom bih Vam zahvalio na stipendiji. Ona će nesumnjivo pomoći mojim roditeljima i meni u nastavku mojeg studiranja, pogotovo radi toga što živim odvojeno od njih. Dio nje ću nastojati iskoristiti za neko putovanje do mjesta koje bi želio posjetiti.

 

Andrija Piskać

Psihologiju sam upisao jer me jako počela zanimati u srednjoj školi, kada sam i došao u doticaj s prvim knjigama iz tog područja.Vaša stipendija znači mi mnogo jer mi ona pomaže u ostvarenju moga cilja te je vrlo lijep osjećaj kada znate da netko vrednuje vaš trud i vaše zalaganje tijekom studiranja.