Marija Šakić

Bl. Alojzije Stepinac
Motiv s rektorskog lanca

Poštovani profesori, 
poštovane studenti i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta!

Crkva  10. veljače slavi spomendan blaženog Alojzija Stepinca koji je palmu mučeništva primio radi vjernosti Bogu i Crkvi. Njegova ljubav prema Bogu, Crkvi i hrvatskome narodu i danas snažno odjekuje i poziva da iz njegove mudrosti i odvažnosti nasljedujemo taj primjer.

Blaženi Alojzije Stepinac je zaštitnik Hrvatskog katoličkog sveučilišta te kao članovi akademske zajednice našega Sveučilišta želimo na njegov spomendan, koji se slavi na dan njegove smrti, moliti njegov zagovor i pomoć u vršenju svog vjerničkog poslanja u ovome svijetu.

Zato vas sve srdačno pozivam da se okupimo u ponedjeljak, 10. veljače 2014. godine u 14 sati u Zagrebačkoj katedrali te tako, zajedno s bogoslovima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, obilježimo uru blaženikova usnuća i uputimo molitve svom nebeskom zaštitniku. 

U 19 sati slavljem Svete euharistije u Zagrebačkoj katedrali koju predvodi Veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta, zagrebački nadbiskup Josip kard. Bozanić, zahvalimo Bogu što nam je dao ovakvog svjedoka vjere te molimo njegov zagovor za naše Hrvatsko katoličko sveučilište.

Nadam se da ćemo se okupiti u velikom broju kako bismo u duhu molitve gradili jedinstvo naše sveučilišne zajednice, a blaženi Alojzije Stepinac neka nas u tome pomaže i svojim primjerom vodi!

S poštovanjem,                                                                        

Vaš Rektor
prof. dr. sc. Željko Tanjić

 

Hrvatsko katoličko sveučilište