Sveučilišni odjel za sociologiju

DOKTORSKI STUDIJ SOCIOLOGIJA,
vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu

Doktorski studij Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu  započeo je s izvođenjem u akademskoj godini 2018./2019. i upisalo ga je dvadeset i dvoje studenata.

Studiji traje tri godine, čijim se završetkom stječe 180 ECTS bodova te akademski naziv doktora znanosti u području društvenih znanosti (dr. sc. socio.).  Studiji će se izvoditi na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu. Optimalan broj studenata iskazan u elaboratu o izvođenju studijskog programa je 20 studenata.

Izvođenjem doktorskih studija Hrvatsko katoličko sveučilište omogućit će studentima stjecanje akademskog stupnja na svim razinama od sveučilišnih prijediplomskih, sveučilišnih diplomskih do doktorskih studija. Prigodom pokretanja doktorskih studija rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić je izjavio: “Radosni smo što smo dobili dopusnice za doktorske studije iz područja povijesti i sociologije. Ovime naše Sveučilište zaokružuje sva tri ciklusa studija te nakon osam godina izvođenja nastave započinje razdoblje u kojem će moći podjeljivati doktorate. Ovo je važan iskorak u razvoju našeg Sveučilišta koji će pokazati njegovu sposobnost u oblikovanju generacije novih znanstvenika i istraživača važnih za hrvatsko društvo. Zahvaljujem svima koji su radili na ovom projektu i nadam se uspješnom početku doktorskih studija.“

Informacije o upisu dostupne su na linku.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište