Djelatnici Katedre za teologiju održali su u srijedu, 15. rujna 2021. sastanak s predstavnicima Franjine ekonomije Ingrid Omerzo i s. Antoniom Čobanov te s predstavnicima Udruge za ekonomiju zajedništva iz Križevaca Peterom Fabjanom, Nikolinom Balen i Đinom Perkov. Koordinator poslova na Katedri za teologiju doc. dr. sc. Zoran Turza prenio je pozdrave iz Berlina rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića. Tom prigodom su s. Antonia Čobanov i Ingrid Omerzo predstavili Franjinu ekonomiju kao inicijativu pape Franje sa ciljem okupljanja mladih ekonomista, poduzetnika i svih onih koji polaze od čovjeka kao središta ekonomije. Papa Franjo je upozorio na manjkavosti suvremenog ekonomskog sustava te uputio poziv svima zainteresiranima za razvoj ekonomije koja će se voditi etičkim i moralnim principima. Franjina ekonomija organizira redovne susrete i webinare putem kojih diskutiraju razne teme iz područja ekonomije i društva te promišljaju rješenja za pozitivne promjene u zajednici.

Nakon s. Čobanov predsjednik Udruge za ekonomiju zajedništva Petar Fabjan predstavio je međunarodni pokret ekonomije zajedništva koji promiče opće dobro i cjelovit razvoj čovjeka i društva na načelima solidarnosti, kulturi davanja i uzajamnosti. Udruga za ekonomiju zajedništva okuplja poduzetnike, poduzeća, udruge, znanstvenike, radnike, građane, obitelji, studente i sve one koji žele doprinijeti razvoju ekonomije koja nastaje iz duha zajedništva i ekonomskog davanja, a ne posjedovanja. Fabjan je predstavio brojne aktivnosti, edukacije, projekte i kongrese koje Udruga organizira.

Djelatnici Katedre za teologiju su istaknuli kako je riječ o vrijednim i korisnim pokretima i inicijativama za hrvatsko društvo i Crkvu te na kraju diskutirali o mogućim oblicima suradnje.