U ono vrijeme: Kad se Isus približi Jeruzalemu i ugleda grad, zaplaka nad njim govoreći: »O kad bi i ti u ovaj dan spoznao što je za tvoj mir! Ali sada je sakriveno tvojim očima. Doći će dani na tebe kad će te neprijatelji tvoji opkoliti opkopom, okružit će te i pritijesniti odasvud. Smrskat će o zemlju tebe i djecu tvoju u tebi. I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu zbog toga što nisi upoznao časa svoga pohođenja.«

Nakon što đakon ili prezbiter navijesti evanđelje, kaže: „Riječ Gospodnja“. Umjesto toga može reći i: „Radosna vijest Gospodina Isusa Krista.“

Ali što je u ovom odlomku radost: Isusov plač? Neprijatelji koji će opkoliti grad i pritijesniti ga? Radost je to što će neprijatelj smrskati djecu!?

Ništa od navedenog.

Osim, možda, onoga što slijedi: „I neće ostaviti u tebi ni kamena na kamenu.“

Strašno je kada se nešto slisti, uništi, razori.

Strašno.

Ali, jednom kada se to dogodi, zna se (barem u nekim slučajevima), stvoriti nova prilika te se može uočiti raščišćen teren koji zove na novi početak.

Radosna vijest je: imati ______________ (na crtu stavite što mislite da je najprikladnije – vjere, hrabrosti, ludosti, odvažnosti, mudrosti, nešto šesto) primijetiti, i nakon zastrašujućeg razaranja, pomaljanje novih obzora.