U četvrtak, 5. svibnja 2022. u Maloj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta Odbor za znanost Hrvatskog katoličkog sveučilišta, na čelu s prorektorom za znanost prof. dr. sc. Robertom Antolovićem, organizirao je radionicu za pripremu prijava projekata Hrvatskog katoličkog sveučilišta i HRZZ-a. Na radionici su predstavljene osnovne informacije o prijavama projekata, iskustvima, financijskom planu projekata i etičkom kontekstu prijava. 
Prezentacije i iskustva o provedbi projekata za koja je sredstva osiguralo Hrvatsko katoličko sveučilište podijelili su s njima doc. dr. sc. Dragan Glavaš i izv. prof. dr. sc. Sandra Nakić Radoš, dok su izv. prof. dr. sc. Marina Merkaš, izv. prof. dr. sc. Hrvoje Kekez i doc. dr. sc. Anto Čartolovni govorili o praksama i iskustvima prijave projekata Hrvatske zaklade za znanost. Osim iskustva na provedbi projekata doc. dr. sc. Anto Čartolovni i njegova suradnica Anamaria Malešević sudionicima su detaljno prezentirali rad i prakse Etičkog povjerenstva.

Martina Tolić Voditeljica Ureda za projekte, infrastrukturne projekte i razvoj govorila je o internim procedurama prijave projekat te o osnovanima prijave projekta i financijskom planu.
Cilj radionice je objasniti postupak prijave projekta te kroz nekoliko primjera objasniti koncept i prijavu projekta.

Radionici je prisustvovao veliki broj suradnika, poslijedoktoranada, doktoranada i asistenata Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Sve prisutne pozdravio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, prorektor za znanost prof. dr. sc. Roberto Antolović.

Hrvatsko katoličko sveučilište