Hrvatsko katoličko sveučilište u skladu s odredbama i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Nacionalnog stožera civilne zaštite počelo je u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. s nastavom na daljinu. Zahvaljujući našem informatičkom timu na čelu s voditeljem Tomislavom Juklom pripreme su odrađene vrlo profesionalno i nastava je tekla gotovo bez problema.

Tomislav Jukl, Filip Boras i Nikola Barba – IT team

Kako statistike pokazuju, tijekom jučerašnjeg dana  815 studenata, nastavnika i djelatnika koristilo je našim sustavom za nastavu i sastanke te je ukupno održano 60 predavanja i video poziva. 

Kao što smo već prije objavili, Sveučilište je u  ovome vremenu prilagodbe na drugačiji nastavni proces, uz susretljivost i strpljenje za nove životne okolnosti, nastale zbog širenja bolesti COVID-19, pripremilo i tim psihološke podrške (e-mail: psiholoskapodrska@unicath.hr) i tim za duhovnu podršku (e-mail: duhovnapodrska@unicath.hr). Studenti koji u bilo kojem trenutku osjete potrebu za komunikaciju s timovima, slobodno mogu kontaktirati timove, napisati e-mail ili ostaviti svoj broj telefona i uskoro će uslijediti i telefonski poziv.
 

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta i sveučilišni kapelan velečasni Odilon pozvali su studente, profesore i djelatnike Sveučilišta da mole jedni za druge, međusobno se ohrabruju i služe jedni drugima u ljubavi i odgovornosti. Tom pozivu se odazvao i klub studenata sestrinstva Nutrix koji je zajedno s predavačicom Vesnom Mijoč dostavio paket donacija Hrvatskoj mreži za beskućnike kako bi se njihovi korisnici adekvatno mogli zaštiti od zaraze koronavirusom s porukom “Malo, ali od srca”.
 

Na sastanku s djelatnicima Sveučilišta rektor Tanjić izrazio je svoje zadovoljstvo s pokretanjem nastave na daljinu, pohvalivši sve sudionike uključene u pripremu i samu izvedbu, pozivajući na odgovorno ponašanje svakog pojedinca i ozbiljno shvaćanje  svih uputa i preporuka koja dolaze od Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na sastanku s djelatnicima Sveučilišta rektor Tanjić izrazio je svoje zadovoljstvo s pokretanjem nastave na daljinu, pohvalivši sve sudionike uključene u pripremu i samu izvedbu, pozivajući na odgovorno ponašanje svakog pojedinca i ozbiljno shvaćanje  svih uputa i preporuka koja dolaze od Nacionalnog stožera civilne zaštite. Rektor je također istaknuo osobitu zahvalnost i ponos na našu prof. dr. sc. Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“, i doc. dr. sc. Maricu Miletić-Medved kao i na sve zdravstvene djelatnike i medicinsko osoblje posebice s Odjela za sestrinstvo našeg Sveučilišta te pozvao sve zaposlenike na moljenje Devetnice solidarnosti za ozdravljenje čovjeka i svijeta povodom pandemije koronavirusa koju je pripremio naš sveučilišni kapelan velečasni Odilon Singbo. Tijekom devet dana, od 17. ožujka pa do 25. ožujka i blagdana Blagovijesti, HKS-ovci će zajedno moliti za oboljele, za osobe u (samo)izolaciji, za obitelji, za preminule, za zdrastvene djelatnike, za duhovnike, za one čiji su poslovi prekinuti, za državne poglavare i za medijske djelatnike. 

Na mrežnim stranicama www.unicath.hr uskoro će se otvoriti nova rubrika COR CORDI (Srce srcu) kao poticaj na razmišljanje o novonastaloj situaciji s koronavirusom. Svoja razmišljanja, ekspertize i analize pisat će nastavnici i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta.