sestrice1

U četvrtak 3. prosinca 2015. godine održat će se prvi akademski dan sveučilišnog studija sestrinstva.

U 15 sati profesori i studenti slavit će zajedničku svetu misu u Sveučilišnoj kapeli koju će predvoditi izv. prof. dr. sc. Jerko Valković. Nakon euharistijskog slavlja u 16 sati u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ organiziran je susret studenata, nastavnika i suradnika Odjela za sestrinstvo.

Tom prigodom okupljenima će se u ime rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića obratiti prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordan Črpić i prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič te v.d. pročelnice Odjela za sestrinstvo doc. dr. sc. Marta Čivljak.

Za ovaj susret predviđeno je predavanje Kršćanski doprinos razvoju zdravstvene asistencije i religijske inspiracije sestrinske integrativne skrbi koje će održat doc. dr. sc. Suzana Vuletić, prodekanica za nastavu i studente Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i naša vanjska suradnica na Odjelu za sestrinstvo.

U 17:30 sati predviđen je početak nastave preddiplomskog sveučilišnog studija sestrinstva, dok nastava iz diplomskog sveučilišnog studija sestrinstva počinje u srijedu 9. prosinca 2015. godine.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište