U utorak 29. studenoga 2016. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu na prvoj adventskoj tribini gostovao je glazbenik Alan Hržica.

Alan je javnosti poznat kao svjetovni glazbenik, ali svoje preobraćenje doživljava prije nepunih šest godina kada zbog zdravstvenog stanja odlučuje pomoći sebi,  počevši intenzivnije graditi svoju vjeru. Upravo taj zaokret je napravio i na polju glazbene karijere kada je kako on kaže: „odlučio sam pjevati Gospodinu i duhovnom glazbom uveseljavati druge“.

Adventsku tribinu vodio je Sveučilišni kapelan Odilon Singbo koji je Alana zamolio i da zapjeva nešto, upravo to nešto ganulo je sve prisutne u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“.

Svoj put Alan opisuje kao trnovit i put u kojemu je bilo potrebno mnogo strpljenja, upravo to strpljenje i molitva dovelo ga je do poznanstva s njegovom sadašnjom suprugom koja kao i on živi vjeru u Isusa Krista.

Poručio je da se sve događa s razlogom i da katkad trebamo samo pričekati i moliti jer Bog za nas sigurno ima savršen plan.