U petak 11. svibnja Odjel za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta  obilježio je dan Odjela. Program proslave, podijeljen u dva djela, započeo je svetim misnim slavljem u Sveučilišnoj kapeli Hrvatskog katoličkog sveučilišta u 10 sati koje je predvodio preč. mr. Domagoj Matošević, rektor Svetišta i župnik u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici u koncelebraciji s dr. sc. Josipom Bošnjakovićem, Sveučilišnim kapelanom Odilonom Singbom.
Euharistijsko slavlje, svojim pjevačkim umijećem, dodatno je uljepšala “Klapa Janjevo” iz Zagreba. 
 
Nakon svete mise uslijedio je prigodan program u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Program je započet Himnom Republike Hrvatske, nakon čega je sve prisutne, u ime Rektora, pozdravio prorektor za organizaciju i poslovanje prof. dr. sc. Gordan Črpić.
O radu Odjela u proteklih godinu dana izvijestila je pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Ljljiljana Pačić Turk, a o radu Centra za psihološko savjetovanje HKS-a doc. dr. sc. Anamarija Bogović Dijaković.
 
Nakon pozdravnih govora, studentice Odjela za psihologiju prezentirale su rezultate istraživanja provedenog na HKS-u. Teme istraživanja bile su: “Trebamo li centar za psihološko savjetovanje HKS-a; Izvor stresa kod studenata HKS-a; Prediktori akademskog uspjeha; Psihološka dobrobit studenata.”
 
Ingrid Tena Grgić na flauti je izvela dvije skladbe.
Na samom kraju, student Kristijan Žibrat i asistentica i ujedno bivša studentica Ana Šeremet porazgovarali su u talk showu nazvanom – “Ja ne čitam Vaše misli”.