Informacije za sudionike

Tko će od članova obitelji biti uključen u istraživanje?

Bračni parovi iz braniteljskih i nebraniteljskih obitelji te njihovo dijete rođeno za vrijeme Domovinskog rata ili kasnije.

Koliko će istraživanje trajati?

Istraživanje će trajati otprilike 2 sata.

Što sve uključuje sudjelovanje u istraživanju?

Sudjelovanje u istraživanju uključuje razgovor s istraživačem ili istraživačicom (odnosno intervju) te ispunjavanje upitnika.

Koje će se sve informacije prikupljati istraživanjem?

Tijekom istraživanja prikupljat ćemo neke osnovne informacije (dob, stupanj obrazovanja, socio-ekonomski status), zatim podatke o iskustvima za vrijeme Domovinskog rata, fizičkom i psihičkom zdravlju, socijalnoj podršci, kvaliteti života te dostupnim i potrebnim programima i aktivnostima. Osim razgovora s jednim ili jednom od istraživača o ovim temama, ispunit ćete i nekoliko upitnika.

Što treba ponijeti na istraživanje?

Sve potrebno za provođenje ovog istraživanja osigurat će istraživači. Važno je samo da ponesete, ako je potrebno, naočale koje koristite prilikom čitanja ili pisanja, kako biste mogli ispuniti upitnike.

Tko će sve imati pristup informacijama?

Istraživane je odobrilo Etičko povjerenstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Nitko osim istraživača neće imati pristup podacima u njihovom izvornom obliku. Istraživači su obvezni pridržavati se Etičkog kodeksa psihologa i Etičkog kodeksa Hrvatskog katoličkog sveučilišta te su dužni zaštititi tajnost podataka u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Prilikom objave rezultata istraživanja neće se koristiti individualni rezultati, odnosno, objavljivati će se samo grupni rezultati.

Zašto bismo sudjelovali?

Potencijalna korist koju možete imati od sudjelovanja u ovom istraživanju je prilika da temeljitije promislite o nekim osobnim iskustvima i karakteristikama, kao i o odnosu s važnim osoba u svom životu. Osim toga, doprinijeli biste razvoju spoznaja o nekim specifičnostima našeg društva, koje su izrazito vrijedne kako bismo osmislili praktične korake za povećanje kvalitete života svih hrvatskih obitelji.

Ima li rizika vezanih uz sudjelovanje?

Ovo istraživanje odobrilo je Etičko povjerenstvo Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta. Nema rizika povezanih sa sudjelovanjem u istraživanju, osim korištenja Vašeg dragocjenog vremena.

Gdje će se provoditi istraživanje?

Istraživanje će se provoditi u Zagrebu, Đakovu, Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru, ali i drugih gradovima Republike Hrvatske, prema potrebi. Moguće je dogovoriti i drugo mjesto provedbe istraživanja koje najbolje odgovara Vama i Vašoj obitelji.

Kako se možemo prijaviti?

Prijaviti se možete putem mrežnog obrasca koji ćete pronaći ovdje, slanjem poruke na e-adresu obitelj@unicath.hr ili pozivom na broj + 385 (0)1 370 66 05.

Želim više informacija!

Za sve informacije, slobodno nam se javite na e-adresu obitelj@unicath.hr ili pozivom na broj + 385 (0)1 370 66 05.

Kontakti

E-mail: obitelj@unicath.hr

Telefon: +385(0)1 370 66 05

Ilica 242, 10000 Zagreb

Preuzmite naš letak

Dizajn i izrada letka: Viktor Dukovski