Služba za strateško planiranje, razvoj i projekte

Natječaji

AKTIVNI NATJEČAJI
Zaklada Adris objavila je natječaj za dodjelu sredstava za programe: znanje i otkrića te stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota

Zaklada Adris objavila je natječaj za dodjelu sredstava za programe u sljedećim kategorijama:

ZNANJE I OTKRIĆA te STVARALAŠTVO, EKOLOGIJA I BAŠTINA i DOBROTA.

Ujedno je objavljen natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola, redovnih studenata na preddiplomskom i diplomskom ili integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju na hrvatskim i inozemnim sveučilištima.

Pročitaj više >

Natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Yad Vashem – svjetski centar za sjećanje na holokaust raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu namijenjenih učiteljima predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnicima društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišnim profesorima i stručnjacima koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu u Republici Hrvatskoj.

Pročitaj više >

Natječaj: Dm {ZAJEDNO} za zelene ideje

Dm natječaj; {ZAJEDNO} za zelene ideje na koji se mogu prijaviti projekti koji doprinose održivosti, s naglaskom na zaštitu okoliša i očuvanje prirode.

Pročitaj više >

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2022. godini

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2022. godini.

Pročitaj više >

Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu programa „Cogito“ partnerstvo Hubert Curien za razdoblje 2023. – 2024.

Natječaj je otvoren svim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim ustanovama Republike Hrvatske i Francuske Republike. Samo s francuske strane moguće je sudjelovanje poduzeća pod uvjetom da su povezana s akademskim partnerom.

Pročitaj više >

Natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2023. – 2024.

Program za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke bilateralni je program za poticanje istraživanja sklopljen 2005. godine između Njemačke službe za akademsku razmjenu i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) Republike Hrvatske.

Na natječaj se mogu javiti kao voditelji projekta s hrvatske strane nastavnici na visokim učilištima izabrani u znanstveno-nastavno zvanje (najmanje docenta) te znanstvenici izabrani u znanstveno zvanje (najmanje znanstvenog suradnika), stalno zaposleni na hrvatskim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim institutima.

Pročitaj više >

8 novih poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru zdravstvenog programa EU4Health

HaDEA je objavila 8 poziva za dostavu prijedloga u okviru Godišnjeg radnog programa EU4Health 2022. Teme su označene brojevima od PJ-01 do PJ-08 i usmjerene su na inovativne pristupe probiru raka, nezaraznih bolesti (NCD), mentalnog zdravlja, zdravstvene tehnologije i radne snage i više.

Ukupni proračun iznosi 107,3 ​​milijuna eura, a rok za prijave je 24. svibnja 2022. u 17:00.

Pročitaj više >

MZO za financijsku potporu u pripremi i održavanju znanstvenih i znanstvenostručnih skupova

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je sljedeće Javne pozive:

Javni poziv za financijsku potporu u pripremi i održavanju znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola u 2022. godini
Javni poziv za financijsku potporu strateškim znanstvenim i znanstvenostručnim skupovima od iznimnog značaja za Republiku Hrvatsku u 2022. godini.

Rok za prijavu: 20. travanj 2022., a provedba aktivnosti vezanih uz oba natječaja obuhvaća razdoblje prihvatljivosti između 1. siječnja i 31. prosinca 2022. godine.

Pročitaj više >

Program „Fulbright Specialist“ u akademskoj godini 2022./2023

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, objavilo je natječaj u sklopu programa „Fulbright Specialist“ koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika na razdoblje od 2 do 6 tjedana.

Pročitaj više >

Stipendije zaklade „British Scholarship Trust“ za znanstveno istraživanje na britanskim sveucilištima u akademskoj godini 2022./2023.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa zakladom „British Scholarship Trust“, pozivaju na podnošenje prijave za stipendiju za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca tijekom akademske godine 2022./2023.

Pročitaj više >

Istraživački projekti – Švicarsko-hrvatski bilateralni projekti (IPCH-2022-04)

Temeljem Multilateralnog sporazuma o suradnji između Švicarske nacionalne zaklade za znanost (SNSF) i Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ), Hrvatska zaklada za znanost u okviru inicijative Weave raspisuje natječaj za sufinanciranje hrvatskog dijela švicarsko-hrvatskih istraživačkih projekata. Hrvatski znanstvenici u suradnji sa švicarskim znanstvenicima mogu prijavljivati zajedničke projekte na otvoreni natječaj SNSF-a s rokom za dostavu prijedloga 1. travnja 2022. godine. Natječaj se provodi po proceduri vodeće agencije (vodeća agencija je zadužena za provedbu vrednovanja, sukladno svojim uobičajenim internim procedurama). Uvjeti prijave na natječaj hrvatskih znanstvenika jednaki su uvjetima prijave na natječaj Istraživački projekti.

Pročitaj više >

ARHIVA NATJEČAJA
Radionica „Mogućnosti za mlade istraživače u okviru inicijative EURAXESS” – HRZZ i AMPEU

Radionica „Mogućnosti za mlade istraživače u okviru inicijative EURAXESS” – HRZZ i AMPEU:
Hrvatska zaklada za znanost u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) organizira radionicu namijenjenu mladim istraživačima na kojoj će biti predstavljeni brojni alati za razvoj karijere dostupni u okviru portala EURAXESS.

Pročitaj više >

HEP natječaj za donacije 2022

Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisala je natječaj za dodjelu donacija ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društva u 2022. godini.
Natječaj je otvoren do 22.3.2022.
Financijska sredstva donirat će se za najviše 400 projekata. Odobrena donacijska sredstva za pojedini prijavljeni projekt/program iznose najmanje 2.000,00 kuna, a najviše 35.000,00 kuna, te u prijavi nije dopušteno zatražiti veći iznos od Hrvatske elektroprivrede d.d.
Predmet Natječaja je dodjela donacija za podupiranje projekata i programa iz područja: mladi, umjetnost i kulturna baština, okoliš, znanost i društvo, humanitarno djelovanje.

Pročitaj više >

ZELENI POJAS 2022

INA poziva organizacije civilnog društva, javne i obrazovne ustanove, dobrovoljna vatrogasna društva te parkove prirode da prijave svoje projekte iz područja zaštite okoliša, prirode i klime na natječaj koji kontinuirano objavljuje od 2014.

Pročitaj više >

Natječaj QuantERA 2021

Konzorcij QuantERA 12. ožujka objavio je novi natječaj za podnošenje projektnih prijedloga u području kvantnih informacijskih i komunikacijskih znanosti i tehnologija uz sufinanciranje Europske komisije (Natječaj QuantERA 2021). Natječaj obuhvaća dvije osnovne teme: (1) Kvantne pojave i kvantni resursi; (2) Primijenjena kvantna znanost.

Pročitaj više >

HEP-Hrvatska elektroprivreda d.d.

Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisala je 8. ožujka 2021. Natječaj za dodjelu donacija ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društva u 2021. godini.

Pročitaj više >