Služba za strateško planiranje, razvoj i projekte

Natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Yad Vashem – svjetski centar za sjećanje na holokaust raspisuju natječaj za 25 stipendija za poučavanje o holokaustu namijenjenih učiteljima predmetne nastave u osnovnim školama, nastavnicima društvenih predmeta u srednjim školama te sveučilišnim profesorima i stručnjacima koji se aktivno bave edukacijom o holokaustu u Republici Hrvatskoj.

Zbog višepredmetnog pristupa tematici holokausta, uz učitelje i nastavnike povijesti, za stipendiju se mogu prijaviti i učitelji predmetne nastave te nastavnici drugih društvenih predmeta, primjerice vjeronauka, etike, engleskoga jezika, hrvatskoga jezika itd., odnosno svi koji obrađuju temu holokausta.

Rok za prijavu je 18. svibnja 2022. godine, a edukacija će se održati u Yad Vashemu u Jeruzalemu, Država Izrael, u razdoblju od 22. do 29. lipnja 2022. godine.

Budući da se seminar održava isključivo na engleskome jeziku, provjerit će se razina znanja engleskoga jezika kandidata koji zadovoljavaju uvjete natječaja i budu pozvani na razgovor. Za stipendiju se ne mogu prijaviti kandidati koji su već dobili stipendiju Ministarstva znanosti i obrazovanja za obrazovanje u Yad Vashemu, kandidati koji u trenutku prijave nisu u radnome odnosu, kao ni učitelji/nastavnici te sveučilišni profesori i stručnjaci koji nisu aktivno uključeni u edukaciju o holokaustu.

Troškove boravka u Izraelu, odnosno smještaja i edukacije, snosit će Yad Vashem, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja snosit će putne troškove i troškove kotizacije odabranih kandidata.

Zainteresirani kandidati trebaju dostaviti ispunjene obrasce koji su dostupni na: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/ministarstvo-znanosti-i-obrazovanja-i-yad-vashem-svjetski-centar-za-sjecanje-na-holokaust-raspisuju-natjecaj-za-25-stipendija-za-poucavanje-o-holokaustu-4898/4898 s potpisom ravnatelja i pečatom obrazovne ustanove, kao i motivacijsko pismo na engleskome jeziku.

Stoga molimo zainteresirane s Hrvatskog katoličkog sveučilišta da se prethodno obrate u našu Službu za strateško planiranje, razvoj i projekte.

Po cjelovitoj dokumentaciji prijava će se podnijeti u elektroničkome obliku na adresu: pisarnica@mzo.hr ili u papirnatome obliku poštom na adresu Ministarstva znanosti i obrazovanja.