Služba za strateško planiranje, razvoj i projekte

Natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencije za mobilnost i programe Europske unije i zaklade „British Scholarship Trust“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i zaklada „British Scholarship Trust“ pozivaju zainteresirane znanstvene novake i asistente s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u RH na podnošenje prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima tijekom akad. g. 2017./2018.

Prihvatljivi prijavitelji:

pravo prijave imaju kandidati koji do 1. listopada 2017. neće navršiti 30 godina. Prednost imaju kandidati koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu.

Realizacija stipendije:

Kandidati u prijavnome obrascu trebaju navesti jedno ili više britanskih sveučilišta na kojima bi željeli realizirati stipendiju. Preporučuje se da kandidati osiguraju pismo britanskoga znanstvenika koji bi prihvatio mentorstvo i dostave ga zajedno s prijavnim dokumentima.

U suprotnom, kada kandidat primi obavijest da je njegova prijava uvrštena u uži izbor (najkasnije u travnju 2017.), britanski znanstvenik, mentor, treba poslati prihvatno pismo izravno zakladi „British Scholarship Trust“ prije donošenja konačne odluke o dodjeljivanju stipendije.

Trajanje stipendije: 1 do 3 mjeseca

Rok za prijavu: 1. ožujka 2017.

 

Detaljnije informacije o natječaju te upute za prijavu možete pronaći ovdje.