U sklopu Erasmus+ programa izv. prof. Jasna Ćurković Nimac s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, gostovala je na Katoličkom sveučilištu u Leuvenu od 7. svibnja do 14. svibnja 2022. Tijekom svog boravka u Leuvenu, izv. prof. dr. sc. Ćurković Nimac održala je predavanje na temu „The (complex) relationship between ethics and empathy“ za studente etike i bioetike na preddiplomskom studiju, predavanje na temu „An ethical outlook on the influence of memory on violence“ za studente diplomskog studija teološke etike, predavanje na temu „What is (if any) a good use of imagination and fiction in the development of empathy and moral behaviour“ za studente doktororskog studija različitih društvenih i humanističkih usmjerenja, te predavanje na temu „The role of memory in the process of reconciliation and forgiveness in postwar Croatia“ za interdisciplinaranu grupu studenata diplomskog studija. Prof. Ćurković Nimac je također održala konzultacije s nekolicinom studenata doktorskog studija iz područja spomenutih tema.

Za vrijeme boravka u Levuenu također se sastala s dekanom Teološkog fakulteta prof. dr. sc. Johanom De Tavernierom i prodekanom za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Peterom De Meyom s kojima je razgovarala o mogućnostima daljnje suradnje između naših Sveučilišta. U sklopu predavanja na temu odnosa pamćenja i nasilja, izv. prof. dr. sc. Ćurković Nimac posjetila je Royal Museum for Central Africa koji je smješten u Tervurenu. Muzej prikazuje kolonijalnu prošlost Belgije te nudi prikaz suvrmene umjetnosti srednje Afrike uz prikaz originalnih kolonijalnih eksponata.

Gostovanje izv. prof. dr. sc. Ćurković Nimac ostvareno je prvenstvno zahvaljujući prof. dr. sc. Yvesu De Measeneeru koji je bio glavni i iznimno gostoljubiv domaćin na Sveučilištu u Leuvenu, kao i prof. dr. sc. Maryani Hnyp i prof. dr. sc. Ellen Van Stichel.