Od utorka, 21. lipnja pa sve do srijede 29. lipnja 2022. izv. prof. dr. sc. Jasna Ćurković Nimac s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Yad Vashema – svjetskog centra za sjećanje na Holokaust sudjelovala je na edukaciji u Jeruzalemu u Yad Vashemu u Izrealu.

Edukacija o Holokastu (uzrocima i posljedicama genocida, perspektivi počinitelja, ne-židovskim žrtvama, antiesmitizmu, i sl.) je imala interdisciplinarni i višepredmetni pristup. Osim teorijskog dijela, sudionici su sudjelovali u različitim radionicama koje su se bavile načinima i metodama poučavanja o Holokaustu, te su posjetili Valley of the Communities, Yad Vashem Holcocaust History Museum, izložbu Flashes of Memory: Photography during the Holocaust, Hall of remembrance,  Children’s Memorial, te Alley of the Righteous among the Nations.
Posebno je upečatljiv bio susret, ističe izv. prof. dr. sc. Ćurković Nimac s preživjelom iz Holokausta, gospođom Rinom Quint.
Osim edukacije, sudionici edukacije su također posjetili Jerzualem, te se uputili na jednodnevni izlet na Massadu, Kumran i Mrtvo more.