Hrvatsko društvo katoličkih novinara je na svetkovinu Bezgrešne, 8. prosinca raspisalo nagradni novinarski natječaj za mlade otvoren do 22. siječnja 2023. godine.

 

Tema natječaja je „Govoriti srcem. Činiti istinu u milosrđu“, a predložene podteme su: uloga medija u Crkvi i društvu; šumovi u komunikaciji; društvene mreže kao mjesto susreta ili mjesto nerazumijevanja; slušanje kao temelj dijaloga; kršćanski mediji u službi promicanja dostojanstva osobe; novinari i dužnost traženja istinitih informacija; slušanje i nenasilna komunikacija; čujnost i vidljivost siromašnih i ranjivih u medijima.

Najuspjeliji radovi, prema ocjeni stručnoga suda, bit će nagrađeni: za 1. mjesto sa 150 eura, 2. mjesto sa 100 eura, te 3. mjesto sa 75 eura.

Na natječaj se dostavlja napis u obliku jedne od navedenih novinarskih vrsta (osvrt, komentar, reportaža, putopis, crtica, intervju, esej, članak) u dužini od 6000 do 9000 znakova (s prazninama, u .doc formatu).

Na natječaju se može sudjelovati i fotografijom koja zorno odgovara temi, odnosno snimkom neobjavljenoga radijskog ili televizijskog priloga ili emisije (.mp3) uz koje je potrebno dostaviti osnovne podatke iz kojih je vidljivo da je sudionik natječaja autor.

Sudionici natječaja uz poslani napis, fotografiju ili snimku trebaju dostaviti i kratki životopis do 100 riječi te adresu stanovanja.

Na natječaju mogu sudjelovati studenti i mladi u dobi od 18 do 30 godina starosti.

Radove treba poslati do nedjelje 22. siječnja u 23.59 sati isključivo elektroničkom poštom na adresu: katolicki.novinari@gmail.com.