Potaknuti medijskim napisima o znanstveno-stručnom skupu “Ubojstva u znaku crvene zvijezde – 75 godina od zločina jugoslavenskog komunizma”, koji se prema navodima trebao održati danas, 13. svibnja 2020. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, donosimo sljedeće  priopćenje:

Ovim priopćenjem demantiramo da je Hrvatsko katoličko sveučilište na bilo koji način sudjelovalo u organizaciji u zadnji tren odgođenog Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa “Ubojstva u znaku crvene zvijezde – 75 godina od zločina jugoslavenskog komunizma”, kao i to da je taj skup trebao biti održan na našem Sveučilištu.

Organizator ovog simpozija je, kako doznajemo, Udruga “Hrvatski križni put” iz Zagreba, a naš se zaposlenik izv. prof. dr. sc. Ivica Miškulin privatno angažirao oko njegove organizacije.

Uslijed uputa i poštivanja naputaka mjerodavnih epidemioloških službi na Hrvatskome katoličkom sveučilištu ne organiziraju se nikakva javna događanja još od 18. ožujka, a nastavne aktivnosti održavaju se isključivo na daljinu.

Žao nam je što prije objave tvrdnji o organizaciji navedenoga znanstveno-stručnog skupa niti jedan medij koji je objavio te neistinite informacije uopće nije kontaktirao Hrvatsko katoličko sveučilište, kako bi ih provjerio. Vjerujemo kako bi na taj način bilo kakav nesporazum bio unaprijed izbjegnut.