Uslijed pandemije Covida-19 Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) započelo je s prenošenjem euharistijskih slavlja putem Youtube kanala HKS-a na svetkovinu svetog Josipa, 19. ožujka 2020.

Prema odluci Nacionalnog civilnog stožera mise će se u crkvama diljem Hrvatske, uz pridržavanje propisanih mjera, početi služiti od nedjelje, 3. svibnja. Stoga će sutra na blagdan svetog Josipa radnika, 1. svibnja, po zadnji put biti prenošeno euharistijsko slavlje na Youtube kanalu HKS-a, izuzev 12. svibnja 2020. u 12 sati na spomen svetog Leopolda Mandića kada se obilježava Dan Odjela za psihologiju.

„Zahvaljujemo svima koji su tijekom ovog kriznog razdoblja pratili svetu misu na našem Youtube kanalu. Ostvarili smo s 1. svibnjem ukupno  44 prijenosa. Ovom prigodom zahvaljujem našem Sveučilišnom kapelan vlč. Odilonu Singbo, kao i pročelniku Odjela za komunikologiju vlč. Jerku Valkoviću na predanom i svakodnevnom daru svećeničkog poslanja, a posebno zahvaljujem našem doc. dr. sc. Krunoslavu Novaku s Odjela za komunikologiju koji je svojim zalaganjem i stručnošću omogućio ove prijenose i postavio visoke realizacijske standarde.  Zahvaljujemo i  ostalim medijima na izravnom prijenosu: Radio Mariji i Varaždinskoj televiziji te portalima dnevno.hr i bitno.net. Vjerujemo da smo i na ovaj način, uz sva ograničenja, pokazali blizinu članovima naše akademske zajednice i mnogima bili put do susreta sa našim Gospodinom u zajedništvu njegova Duha u Crkvi. Kroz korizmu sve do vazmenog vremena  svjedočili smo da je Bog s nama i da nas hrani svojom prisutnošću. Hvala vam svima koji ste i na ovaj način slavili Gospodina, našli izvor utjehe i snage u vjeri i bili u molitvi povezani s našim Sveučilištem. U nadi da ćemo se vidjeti i lice u lice, još jednom svima hvala i neka nam svima Uskrsli podari nade u svim našim životnim koracima.“- rekao je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor HKS-a.