Teoloski fakultet Sveuc Ljubljana HKS

 

U četvrtak 4. veljače 2016. godine rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić susreo se na našem Sveučilištu s dekanom Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani prof. dr. sc. Christianom Gostečnikom.

Susretu su prisustvovali i koordinator za međunarodnu suradnju Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani prof. dr. sc. Branko Klun, pročelnik bračnih i obiteljskih studija Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani dr. Robert Cvetek i asistent na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani dr. Drago Jerebic.

Dobrodošlicu na Hrvatsko katoličko sveučilište zaželjela je i prorektorica za nastavu izv. prof. dr. sc. Ines Sabotič, pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Marija Šakić Velić i zamjenica pročelnica Odjela za psihologiju doc. dr. sc. Ivana Vrselja.

Tijekom razgovora predstavnici obje visokoobrazovne ustanove predstavili su svoje ustanove i način rada. Složili su se da postoje mnoga područja suradnje poput razmjene nastavnika i studenata u sklopu Erasmus+ programa, uspostavljanje suradnje na zajedničkim znanstvenim i stručnim projektima, posebice u području psihologije s naglaskom na obiteljsku terapiju i savjetovanje.

Na sastanku je dogovoren uzvratni posjet i početni koraci u ostvarenju buduće suradnje.

Nakon sastanka gosti iz Ljubljane razgledali su prostore Hrvatskog katoličkog sveučilišta te s osobitim zanimanjem Laboratorij za psihologijska istraživanja. 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište