U četvrtak 20. prosinca 2018. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu predstavljeni su znanstveni projekti koje će Hrvatsko katoličko sveučilište provoditi u razdoblju od 2019. do 2021. godine.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta osvrnuo se u svom uvodnom govoru na nužnost provedbe znanstvenih projekata kazavši: „Institucionalno nam je stalo do uspjeha u provedbi ovih projekata jer napretka Sveučilišta nema bez razvoja znanosti“.

Prorektor za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Štefančić u svom uvodnom govoru zahvalio je svima koji su vrijedno radili na svojim projektnim prijavama i čestitao onima čiji su projekti odabrani za provedbu. Objasnio je i novost u ovogodišnjem Natječaju u procesu evaluacije prijavljenih projekata u vidu uloge vanjskih recenzenta čiji komentari nisu samo pomogli u odabiru projekata, već će biti važni i za rano usmjeravanje ovih višegodišnjih projekata u pravome smjeru. Naglasio je i važnu ulogu Etičkog povjerenstva te pozvao voditelje odobrenih projekata da u svom izlaganju predstave projekte koje vode.

Voditelji projekata predstavili su putem prezentacija svoje projekte okupljenim znanstvenicima, nastavnicima i studentima, obrazlažući ciljeve projekata, njihovo trajanje i predstavljajući timove koji će na projektima surađivati.

Čestitamo voditeljima i suradnicima na  odobrenim projektima:

  • doc. dr. sc. Martina Knežević – „Obiteljska dinamika, zdravlje i dobrobit hrvatskih obitelji“
  • izv. prof. dr. sc. Ivan Majnarić  – „Obitelj kroz povijest – iskazi i nositelji identiteta društava središnje i sjeverozapadne Hrvatske“
  • doc. dr. sc. Tado Jurić – „Analiza uzroka i karakteristika iseljavanja obitelji kao stupa društva iz Hrvatske“