U četvrtak 7. lipnja 2018. u Velikoj dvorani nove zgrade u Kampusu Hrvatskog katoličkog sveučilišta predstavljen je udžbenik “Forenzička ginekologija i perinatologija”. Udžbenik u izdanju Medicinske naklade i Hrvatskog katoličkog sveučilišta uredili su:   prof. prim. dr. sc. hum. Dubravko Habek, dr. med., doc. dr. sc. Ingrid Marton, Matija Prka, dr. med.,  doc. dr. sc. Ana Tikvica Luetić i suradnici. Udžbenik su predstavili njegovi recenzenti: Vladimir Terešak, dip. iur. i doc. dr. sc. Faris Mujezinović te urednik prof. prim. dr. sc. hum. Dubravko Habek, dr. med. i u ime Medicinske naklade Anđa Raič, prof.

Sve prisutne pozdravio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić: “Na poseban način  pozdravljam sve autore ovog udžbenika jer ste upravo svi vi svojim prilogom učinili ovaj udžbenik ovako iznimnim i važnim. Izuzetna mi je čast da je Hrvatsko katoličko sveučilište večeras dom u kojem predstavljamo ovaj udžbenik koji je nastao kao plod znanstveno-stručnog skupa održanog u Topuskom i na kojem su mnogi od vas sudjelovali kao stručnjaci iz raznih područja poput medicine, prava, filozofije, bioetike i dr. područja. Ovom prilikom čestitam svima koji su sudjelovali u izradi ovog udžbenika i želim vam da se ugodno osjećate na Hrvatskom katoličkom sveučilištu” 

Osobit ponos i zahvalnost iskazao je predsjednik Hrvatske liječničke komore doc. dr. sc. Trpmir Goluža, dr. med. koji je rekao da su svi autori i suradnici ujedno i članovi Hrvatske liječničke komore. “Mi danas promoviramo jedno opsežno i važno djelo za struku. Čestitam svim autorima jer osim jako puno odricanja, samoprijegora iza ovog djela stoji jako puno znanja. Čestitam svima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, a svima nama želim da navedena teorija saživi i u praksi u pogledu ginekologije, porodništva i prava.”

“Ovo je knjiga koja će zacijelo obogatiti i znanost i struku i dati veliki prinos ne samo biomedicinskoj publicistici nego i pravnoj” – kazala je ravnateljica i glavna urednica Medicinske naklade.

Vladimir Terešak, dip. iur. jedan od recenzenata rekao je, kako su njemu kao pravniku, posebno zanimljiva su poglavlja pravnika i svih drugih autora koji su služivši se zakonskim okvirima pokazali savršenstvo i ne savršenstvo zakonskog sustava u medicini koja, nije kako je napomenuo urednik prof. prim. dr. sc. hum. Dubravko Habek, dr. med, egzaktna znanost već pojedine slučajeve treba promatrati individualno, a raditi prema pravilima struke i dobre kliničke prakse”. 

“Više od stotinu autora i koautora iz četiriju zemalja Europske unije napisalo je više od šesdeset poglavlja iz problematike kojom se bave. Svaki od autora svojim doprinosom pridonosi dosadašnjem, ali i novom shvaćanju struke u kontekstu forenzičke medicine uz nerijetke primjere iz sudske i vještačke prakse s vlastitim kliničkim i akademskim iskustvima i promišljanjima.” – istaknuo je u svom predgovoru prof. dr. sc. Dubravko Habek.

Ana Topić, učenica 3. razreda srednje glazbene škole Blagoja Berse, izvela je skladbu paragvajskog skladatelja i jednog od prvih južnoameričkih gitarističkih virtuoza Agustina Barriosa Mangore Catedral.