Budući da je Erasmus+ program atraktivan i za studente, profesore i za administraciju te je novi natječaj bio objavljen, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu 19. svibnja održan  je #ErasmusDay. 

Tom prigodom o pogodnostima i prednostima mobilnosti govorio je izv. prof. dr. sc. Luka Šešo, sveučilišni ECTS koordinator koji je istaknuo kako su obrazovanje i mladi ključni  za promicanje zajedničkih europskih vrijednosti, poticanje socijalne integracije, unaprjeđivanje međukulturnog razumijevanja i osjećaja pripadnosti zajednici. Ovim programom potiče se također i što bolja uključenost mladih u  te sprečavanja nasilne
radikalizacije. Ovaj program omogućuju također da mladi savladaju vještine koje se traže na tržištu rada i u gospodarstvu te da imaju aktivnu ulogu u društvu. Osim toga iskustvo studiranja u inozemstvu mladima donosi osamostaljenje, nove kontakte, mogućnost suradnje s kolegama diljem Europe na novim projektima. 

O svom iskustvu sudjelovanja u Erasmus+ programu govorili su izv. prof. dr. sc. Ivan Majnarić s Odjela za povijest i voditeljica Ureda za odnose s javnošću Suzana Obrovac Lipar.

Studentice psihologije s Katoličkog sveučilišta u Ružomberoku  Jozefina Nemčiková, Simona Hritzová i Andrea Magerová govorile su svojim hrvatskim kolegama kako su se snašle na našem Sveučilištu te što im je ova mobilnost omogućila. 

Sveučilišni koordinator izv. prof. dr. sc. Luka Šešo objavio je kako će se #ErasmusDays ove godine doživjeti svoje šesto izdanje, a održat će se od 12. do 14. listopada 2022. čijem obilježavanju će se pridružiti i naše Sveučilište. 

****