gordan crpic

prof. dr. sc. Jerko Valković
Pročelnik Odjela za komunikologiju

Poštovane i drage studentice i studenti, dragi nastavnici i zaposlenici HKS-a!

Ove godine Dan Odjela za komunikologiju nećemo proslaviti onako kako smo to – sve do pred koji tjedan – planirali. Virus koji je tako brzo i radikalno promijenio naše živote, novim ogradama zacrtao životne prostore i radikalno izmijenio način ophodnje s drugima, te potres koji nas je u nedjeljno izagnao iz naših kuća, kao da vode naš život prema nekoj dinamici koju smo jednostavno prisiljeni prihvatiti. Dani izolacije, vjerujem, nisu postali dani u kojima smo izgubili ili zaboravili na druge! Štoviše, mogu postati znak i čin brige i odgovornosti prema drugome.

Mediji odnosno tehnologija kojom se koristimo, bilo u međusobnoj ili komunikaciji u okviru nastave, svjedoči da i nadalje živimo zajedno – na način i u mogućnostima koje su nam dane. A jedan od plodova informacijsko-komunikacijske tehnologije je i prijenos mise iz naše sveučilišne kapele. Stoga ćemo i sutra, u 12 sati, slaviti misu u našoj kapeli. Pozivamo vas da nam se pridružite na našem Youtube kanalu i da se  ujedinimo u zahvalnosti Gospodinu za sve ono čime je kroz protekle godine blagoslivljao naš Odjel u njegovu rastu, zahvaljujući za studente, nastavnike i sve one koji prate i nastoje oko rasta našega Odjela. Molitvom želimo biti blizu napose onima koji trpe, bolesnicima, onima koji su bili prisiljeni ostaviti svoje domove, ali i svima koji se nesebično žrtvuju za zdravlje drugih.

Anđelove Riječi Mariji, „Bogu ništa nije nemoguće“, koje će biti navještene u sutrašnjem Evanđelju, neka budu osnaženje i sigurnost u našem hodu.

Srdačno vas pozdravljam želeći svako dobro,

prof. dr. sc. Jerko Valković
Pročelnik Odjela za komunikologiju

Hrvatsko katoličko sveučilište