Ovih dana stupio je na snagu Sporazum o suradnji  koji su s nadnevkom 3. rujna 2013. potpisali rektor Ukrajinskog Katoličkog Sveučilišta dr. sc. Borys Guziak i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Svrha Sporazuma je uspostavljanje i razvoj nastavno-znanstvene suradnje, suradnja na zajedničkim znanstvenim projektima, razmjena predavača i studenata, razmjena znanstvenih materijala, publikacija i drugih znanstvenih informacija, benchmarking, kulturne suradnje i drugo. 

Ukrajinsko Katoličko Sveučilište  je katoličko sveučilište smješteno u gradu Lavovu. Sveučilište je otvoreno u suradnji s Ukrajinskom grkokatoličkom crkvom 29. srpnja 2002. godine i sljednik je Grkokatoličke Teološke Akademije koju je 1928./1929. osnovao ugledni ukrajinski metropolit Andrij Šeptickij. Ukrajinsko Katoličko Sveučilište predstavlja prvo katoličko sveučilište na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza i prvo katoličko sveučilište otvoreno uz potporu jedne od Istočnih katoličkih crkvi. Ukrajinsko Katoličko Sveučilište bilježi veliki interes studenata iz središnje i istočne Europe, posebno iz Ukrajine u kojoj živi oko 6 milijuna katolika.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište