Sporazum župa NGKH Toronto i HKS (2)Upravitelj župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta u Kanadi velečasni dr. sc. Mladen Horvat posjetio je u četvrtak 20. srpnja 2017. Hrvatsko katoličko sveučilište. Tom prigodom dr. sc. Mladen Horvat i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić potpisali su Sporazum o suradnji između Hrvatskog katoličkog sveučilišta i župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta koji je podržala Nadbiskupija Toronta. Sporazumom je dogovoreno financiranje opreme za televizijski i radijski studio, financiranje znanstvenih i istraživačkih projekata na kojima će surađivati profesori i studenti, stipendiranje studenata i profesora, financiranje studija za studente s posebnim potrebama, podrška sportskim klubovima (mali nogomet, odbojka) te podrška razvoju radijskog i televizijskog studija koji će omogućiti prisutnost Sveučilišta u medijima.

Ovo nije prva suradnja velečasnog Horvata i župljana župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta. Naime, unazad četiri godine župa Naše Gospe Kraljice Hrvata financijski je podržala mnoge druge projekte na Sveučilištu, izdvojivši ukupno 38.582,27 kanadskih dolara. Župa snažno podržava i kreativnost naših studenata pa je tako dosada četiri puta financirala fotografski natječaj za studente Hrvatskog katoličkog sveučilišta i nagrade za najbolje fotografije, a sve to uz svesrdnu podršku dr. sc. Krunoslava Novaka koji je osmislio i organizirao natječaj. Ove je godine župa također financijski poduprla hodočašće biciklima naših studenata na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić zahvalio je dr. sc. Mladenu Horvatu i župljanima za sve što su dosada učinili i što čine za razvoj i rast naše akademske zajednice.

Nakon radnog sastanaka Rektor Tanjić i dr. sc. Mladen Horvat razgledali su novu zgradu na Kampusu u kojoj će se nalaziti budući televizijski i radijski studio.

 

 

 

Hrvatsko katoličko sveučilište